Tobinho Sjöbäck1904402 300201
Zaidoon Latoof1113601 300010

Assist från Prespamatchen ej uppdaterat

Av 1938 - 25 oktober 2013 12:45

Dags för den returmötet i kvalet till div 4. Kulladal skaffade sig ett utmärkt utgångsläge efter klara 5-1 borta mot Charlo. Till morgondagens match saknas André Jönsson, Denniz Salih och Mattias Andersson. Edward Asamoah och Antonijo Ladan, som därmed kan göra sin första seriematch för A-laget, ersätter de två sistnämnda. Mats Persson lär starta med precis samma elva som i Svarte. Förutsättningarna är rätt klara, Charlo behöver vinna med fem mål eller fler alternativt fyra mål men då göra fler än de fem Kulladal gjorde i lördags för att spela div 4 nästa säsong.

Av 1938 - 22 oktober 2013 10:37

På söndag gör Internturneringen åter intåg i Kulladals fotbollsförening när vi samlas för att fira föreningens 75års jubileum. Seniorernas kval till div 4 har gjort att speldatum inte kunnat spikas förrän nu. Men på söndag (27okt) kör vi alltså. Första matchen spelas kl 09.00 och finalerna avgörs vid kl 13-tiden. Nedan följer samtliga seniorers lagtillhörighet, samlingstid och speltid.

Lag A (coach Rasmus Bo): Hozan Faridoon och Filip Jönsson. Samling kl 8.40 vid omklädningsrummen. Första match kl 9.00

Lag B (coach Håkan Isgren): Martin Madjarov. Samling kl 8.40 vid omklädningsrummen. Första match kl 9.00

Lag C (coach Björn Nelin): Calle Stenberg. Samling kl 8.40 vid omklädningsrummen. Första match kl 9.00

Lag D (coach Mikael Mellqvist): Calle Nelin. Samling kl 8.40 vid omklädningsrummen. Första macth kl 9.00

Lag E (coach Patrik Påhlsson): Antonijo Ladan. Samling kl 9.05 vid omklädningsrummen. Första match kl 9.25

Lag F (coach Christer Christensson): Freddy Helm. Samling kl 9.05 vid omklädningsrummen. Första match kl 9.25

Lag G  (coach Mathias Andersson): Joel Tindberg. Samling kl 9.05 vid omklädningsrummen. Första match kl 9.25

Lag H (coach Cengiz Erden): André Isgren. Samling kl 9.05 vid omklädningsrummen. Första match kl 9.25

Lag I (coach Mårten Gundersen): Jasmin Palevic. Samling kl 9.30 vid omklädningsrummen. Första match kl 9.50

Lag J (coach Freddrik Eriksson): Tobinho Sjöbäck och Jonathan Malmqvist. Samling kl 9.30 vid omklädningsrummen. Första match kl 9.50

Lag K (coach Mats Persson): Hassen Lagoun. Samling kl 9.30 vid omklädningsrummen. Första match kl 9.50

Lag L (coach Marjan Antic): Pierre Svensson och Mattias Jurlander. Samling kl 9.30 vid omklädningsrummen. Första match kl 9.50

Lag M (coach Martin Persson): - .

Lag N (coach Jörgen Mårtensson): André Håkansson och Filip Ahlström. Samling kl 9.55 vid omklädningsrummen. Första match kl 10.15

Lag O (coach Ralf Ekberg): Umid Azizi. Samling kl 9.55 vid omklädningsrummen. Första match kl 10.15

Lag P (coach Markus Åkerblom): Edward Asamoah och Mattias Andersson. Samling kl 9.55 vid omklädningsrummen. Första match kl 10.15

Samtliga lag kommer att spela minst två matcher. Segrarna i första matchen går till A-slutspel och förlorarna går till B-slutspel. Samtliga matcher spelas på konstgräset. Vi förväntar oss att man som senior agerar som ett mycket bra föredöme mot de yngre, det vill säga man kommer i tid och hjälper kidsen med allt från att knyta skosnören till att ge dem råd och instruktioner på plan. Vi är medvetna om att det kan bli en avslutningsfest efter kvalet på lördag och att somliga kanske därefter har svårt att stiga upp på söndagen men det här är inget VM-slutspel utan det "räcker" att man dyker upp och som sagt agerar som ett föredöme. Dessutom vinner man en timme då klockan ska ställas tillbaka natten till söndagen (OBS! Glöm ej.). Det här betyder jättemycket för ungdomarna, så var nu på plats under utsatt tid.

8. Kl. 10.15 O – P (B)

9. Kl. 10.40 Förlor. i match 1 – Förlor. i match 2 B-kvarten (A)

10. Kl. 10.40 Förlor. i match 3 – Förlor. i match 4 B-kvarten (B)

11. Kl. 11.05 Förlor. i match 7 – Förlor. i match 8 B-kvarten (A)

12. Kl. 11.05 Förlor. i match 9 – Förlor. i match 10 B-kvarten (B)

13. Kl. 11.30 Segrare i match 1 – Segrare i match 2 A-kvarten (A)

14. Kl. 11.30 Segrare i match 3 – Segrare i match 4 A-kvarten (B)

15. Kl. 11.55 Segrare i match 7 – Segrare i match 8 A-kvarten (A)

16. Kl. 11.55 Segrare i match 9 – Segrare i match 10 A-kvarten (B)

17. Kl. 12.20 Segrare i match 5 – Segrare i match 6 B-semi (A)

18. Kl. 12.20 Segrare i match 11 – Segrare i match 12 B-semi (B)

19. Kl. 12.45 Segrare i match 13 – Segrare i match 14 A-semi (A)

20. Kl. 12.45 Segrare i match 15 – Segrare i match 16 A-semi (B)

21. Kl. 13.10 Segrare i match 17 – Segrare i match 18 B-final (A)

22. Kl. 13.35 Segrare i match 19 – Segrare i match 20 A-final (A)

Kl. 14.00 PRISUTDELNING FINALLAGEN

Plan A: Närmast kansliet

Plan B: Närmast omklädningsrummen

Väl mött på söndag!

Av 1938 - 22 oktober 2013 10:20

Nu är det åter dags för Kulladals årliga jullotteri. Liksom tidigare finns det totalt 500st lotter till ett pris av 100kr styck. Så lägg undan en hundring eller två av höstlönen och anförskaffa dig en lott. Även i år kan föreningen stolt presentera fina vinster. Dragning sker den 21/12 2013 kl 15.00 på KFF-gården. Fullständig dragningslista läggs sedan ut på kulladalsff.nu.

Vinstlista

• 1: pris RESECHECKAR (värde 10 000kr)

• 2-3: pris C/O Home, presentkort (värde 1.000 kr/st)

• 4-7:pris Kabinväska (värde 800 kr/st)

• 8: pris SNOWRACER (värde 700 kr)

• 9: pris BABAS Restaurant ,presentkort (värde 500 kr)

• 10: pris Stigas Bordshockeyspel (värde 500 kr)

• 11:pris Sir Toby´s ,presentkort (värde 500 kr)

• 12-13:pris Cykelhjälm (värde 400 kr/st)

• 14-15:pris Malmborgs Mobilia, presentkort (värde 300 kr/st)

• 16-21:pris Glasskålar IITALA (värde 300 kr/st)

• 22-23:pris 9:ans KLIPP, presentkort, (värde 250 kr/st)

• 24-28:pris PUB VAGABOND, presentkort (värde 250 kr/st)

• 29-30:pris ICA MAXI V Hamnen, presentkort (värde 250 kr/st)

• 31-33:pris SOLRESOR, ryggsäck, badlakan, (värde 250 kr/st)

• 34-39:pris LIMHAMNS JEANS&LEATHER, ( värde 200kr/st)

• 40-42:pris GASTROTEKET Mobilia, värde 100 kr/st)

Lott kan köpas på kansliet eller hos någon av alla ledare, bland annat undertecknad.

Kulladals FF tackar samtliga sponsorer för alla fina priser till lotteriet och önskar en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Av 1938 - 21 oktober 2013 12:59

1938:s grannblogg olympicfans verkar sjunga på sista versen. På sidan skriver man: OlympicFans is dead!

Ett tråkigt beslut om de nu håller fast vid beslutet. Hoppas någon kommer på bättre tankar!

1938 har inga planer på att lägga ner, det är en sak som är säker...

Av 1938 - 21 oktober 2013 10:49

Trots ett tråkigt väder är det en underbar måndag att vakna upp till. Kulladal tog sin blott andra seger under hösten i helgen, och det med klara 5-1 på bortaplan. Appropå matchen fick bloggen en kommentar angående Tobinho Sjöbäcks fina insats på innermittfältet och att hans fina framspelningar till klara målchanser, som skulle varit mål, borde krediterats mer. Jag skulle gett ett svar, men när jag skulle redigera det egna svaret råkade jag ta bort kommentaren, ber om ursäkt för det. Jag tycker Tobinhos säsong varit fullkomligt lysande, att han fått spela på fyra positioner under hösten berättar lite om hans breda register. I lördags var han återigen tongivande och tillsammans med Filip Ahlström utgjorde han ett innermittfält av klass. Det är få på denna nivå som kan hitta de här insticken, ett tag hade Kulladal tre stycken. Så ja, visst förtjänar "Tobbe" cred för sin insats. Tack för kommentaren.

Har ett par saker som måste få plats på bloggen denna måndag, Internturneringen och KFF:s jullotteri. Men först tar vi en titt på vad som hänt i helgen...

Kval till div 4

Ett annat Malmölag var i farten när det skulle kvalas till div 4 på lördagen. Balkan tog ledningen på bortaplan mot tvåan i div 5 SV A, Vellinge men fick nöja sig med 1-1. Men ett fint resultat inför returen på Rosengård. I samband med kvitteringen på straff fick Balkan Igor Bogdanovic utvisad och han missar därmed returen. Christoffer Bengtsson spelade på innermittfältet för Vellinge.

Furulund, som liksom Kulladal rasat från div 3-spel till div 4-kval, har ett tuffare utgångsläge inför lördag. I Helsingborg förlorade man med 0-1 mot Helsingborgs AIS. HAIS slutade trea i div 5 västra och avslutade serien med nio matcher utan förlust, det blir en svår nöt för Furulund att knäcka.

Skanör/Falsterbo, som nådde en återkvalplats via en mindre förlust än Genarp i sista omgången, förlorade sin första match mot Helsingborg Östra - 1-3. En kvittering strax efter paus gav stort hopp för Skanör men två sena mål ställer till det rejält inför lördagens retur. Kan man verkligen mäkta med en tvåmålsseger?

Kval till div 3

Det blir en helt avgörande match mellan Husie och Veberöd i kvalet till div 3. Båda lagen vann sina matcher (Husie slog Tomelilla 1-0 och Veberöd slog Höllviken med klara 3-0) och inför sista omgången står de båda på sex poäng. Husies sämre målskillnad gör att man måste vinna matchen för att gå till div 3, men man har fördel av hemmaplan. Starkt av Husie med tanke på att man spelade med en man mindre i en dryg timme. Viktor Rosberg? Inga mål!

Det var väl det hela för denna gång...

Av 1938 - 20 oktober 2013 13:07

Trots en kraftig motvind tog Kulladal kommandot i den första halvleken och när André Håkansson redan efter fem minuter rundar målvakten och lägger in 1-0 får div 4-laget den så välbehövliga starten i ett ovisst kval. Men vinden i ryggen passade Charlos enkla spel med snabba och långa bollar upp mot straffområdet och man lyckades skapa en rad chanser. Kulladals 2-0 strax innan paus kom att bli befriande. Med den starka vinden med sig i andra halvlek manglade bortalaget på och satte 3-0 och 4-0 inom loppet av fem minuter i början på andra och matchen kändes avgjord. André Håkansson hade en fenomenal eftermiddag med fyra mål, senast det hände var i bortamatchen mot ÖT Smygehuk 2011. Men snyggast för dagen var inhoppande Mattias Anderssons när han smekte in ett avslut i högra krysset för 5-0. Charlo reducerade på straff kort innan full tid. 5-1 till Kulladal inför returen på lördag.

Så var matchen
Kulladal kom att starta matchen i ordentlig motvind, något som skulle försvåra Calle Nelins utsparkar och medföra att Charlo tidigt kunde återerövra boll. Det är också hemmalaget som skapar matchens första farlighet när ett långt inkast är nära att ställa till det. Men istället blir det Kulladal som tar ledningen. Pierre Svensson samlar på sin högerkant upp en andraboll som han sedermera lägger till André Håkansson i djupet, som rundar målvakten och ur snäv vinkel lägger in 0-1. Det hela ser lite märkligt ut då målvakten ser ut att enkelt kunna rusa ut före målskytten och plocka in bollen, men den stannar i vinden och ändrar förutsättningarna helt. Viktigt mål för skyttekungen, hans första sedan i juni, och en utmärkt start för ett pressat Kulladal. Efter det får bortalaget vind i seglet och ett fint instick av innermittfältaren Tobinho Sjöbäck når sånär fram till Håkansson. Några minuter senare spelar man även till sig ett utmärkt kontringsläge men ett sistapass från vänsterbreddaren Mattias Jurlander lyckas aldrig Jasmin Palevic göra något med, förmodligen hade en frispringande Tobinho Sjöbäck ett ännu bättre läge om "Jasse" fått reda på att han kom springandes. Charlo har framförallt tre heta chanser i den första halvleken, en av dessa kommer efter en lång i djupet där deras skyttekungen avslutar över. Strax därefter sker en kollission mellan just skyttekungen och Calle Nelin i Kulladalsmålet. Charlospelarna ropar på frispark/straff men det är väl snarare i desperation för hur i hela världen skulle det kunna vara det? Calle fortsätter ha en framträdande roll i matchen när han boxar ut en hörna från höger, lite senare gör en kanonräddning på ett utmärkt kvitteringsläge och står för ännu en utboxning på hörna. Mitt i denna Charlopress sätter André Håkansson dit sitt andra mål för dagen, återigen framspelad av 2012års junior Pierre Svensson. Högermittfältaren grundlurar sin markering, sprintar mot kortlinjen och drar till bollen mot bortre stolpen, väl där dyker Håkansson upp och förpassar bollen i nät. Charlo spelar till sig ännu ett bra läge i slutminuterna, ett fint anfall avslutas med en nätt bredsidevolley tätt över.

Kulladal formligen rivstartar den andra halvleken. Självaste Calle Stenberg är uppe och med målvakten överspelad är hans avslut på väg att rulla i mål men den rensas undan precis innan mållinjen. Som om inte det vore nog får Smålänningen ännu ett läge, återigen med vänstran, men denna gång går avslutet över. Charlo har mycket svårt att hänga med i inledningen av andra, vilket inte minst bevisas av ett brutalt överfall på stackars "Julle" som får tacka fotbollsgudarna för att han inte blir skadad. Tacklingen ser ut att ha skett utanför straffområdet men domaren dömer straff, en god kompensation för att deras spelare inte får rött ser jag det som. Håkansson har inga problem att lägga in 3-0. Fem minuter senare får Håkansson en boll serverad av en Charlospelare, en riktig indianare, och hur kyligt som helst placerar han in sitt fjärde mål för dagen - 4-0! Kulladal är kanske lite väl heta vid perioden då Charlo får ett gyllene läge för reducering men Hozan Faridoons hemjobb sätter stopp för det. Sen följer en period av stiltje. Mats Persson passar på att göra ett dubbelbyte, Mattias Andersson och Freddy Helm ersätter Jasmin Palevic och Pierre Svensson. Strax innan bytet är "Jasse" nära femman men det ville sig inte riktigt för honom denna dag. Charlo tar en sista ansats för att skaka liv i matchen och skapar ett vasst dubbelläge men Calle Nelin står för två starka räddningar där den andra är på rent Peter Gentzel-manér (eller Andreas Isaksson som Calle själv ville ha det till). 5-0-målet håller högsta klass från första touch i anfallet och det är det båda inhopparna som sätter sin prägel på det, bolltrillandet leder fram till Freddy Helm som drar bollen i stolpen och på returen får Mattias Andersson bollen, vänder upp och smeker in den i högra krysset. Ett oerhört vackert fotbollsmål. Charlo tilldöms en straff med få minuter kvar på matchuret, bollen tar tydligen (såg inte situationen) på en försvarshand, 1-5. 5-0-skytten Mattias Andersson får ett riktigt bra läge för 6-1 men målvakten är snabbt ute och räddar hans avslut. Inhoppande Denniz Salih står för en härlig block i försvarslinjen och räddar slutsiffrorna 5-1 till Kulladal. Aldrig i mitt liv hade jag vågat drömma (Filip Ahlström hade tydligen drömt om just dessa siffror!) om ett sådant resultat inför returen på lördag.

Matchens spelare

Calle Nelin och André Håkansson. Kulladals rutinerade målvakt gjorde en helt avgörande räddning i den första halvleken när matchen stod och vägde, den tillsammans med en osannolik dubbelräddning i den andra halveleken ger honom epitetet matchens defensive spelare. Skyttekungen André Håkansson fick äntligen fart på sitt målskytte, faktum är att det är hans första mål sedan i juni. Mot Charlo visade han prov på sin målfarlighet när han ständigt stod i rätt lägen, 0-2 är ett typiskt Håkansson-mål där han dyker upp på bortre och förpassar bollen enkelt i mål.

Av 1938 - 18 oktober 2013 13:19

Imorgon går Kulladal in ett återkval till div 4 då man åker till Ystad för match mot Charlo. När Kulladal hade uppehåll förra helgen mötte i div 5 SÖ andraplacerade Charlo, Bosniska Behar i en direkt avgörande plats i detta dubbelmöte. Här segrade man med 4-3 efter att ha vänt 0-2. Som nämnt tidigare i veckan har Charlo en fin hemmastatistik från säsongen men en medioker bortastatistik. Kulladal kommer till matchen utan fotskadade André Jönsson som hoppas på att vara tillbaka till returen. Sen tidigare saknar man ju axelskadade Oskar Hemby. I dubbelmötet är det Uefa-regler som gäller, det vill säga att bortamål räknas dubbelt (dock inte i en eventuell förlängning nästa lördag). Nu kör vi!