Alla inlägg under juni 2013

Av 1938 - 3 juni 2013 09:03

Efter flera veckors vila är det ikväll åter dags för U-laget att lira match. Senaste matchen, då det blev förlust 0-12 mot Hyllie, vill alla nog helst glömma. Nu är det dags för Staffanstorp som inlett serien med två vinster (Nike 2 och Furulund) och två förluster (Hyllie och Olympic). Med de förutsättningarna borde det bli en jämn tillställning. I Kulladal gör Mattias Andersson comeback efter en längre frånvaro. Eventuellt spelar även målvakten Calle Nelin några minuter, även Morgan Nielsen är uttagen.

Av 1938 - 2 juni 2013 18:52

Nu på torsdag (6juni) tränar vi kl 10 till kl 11.30 Detta gör vi då det är röd dag. Jag jobbar och kommer inte vara på plats så ni får hjälpas åt med tvätten!

//Ledarna genom Björn

Av 1938 - 1 juni 2013 18:18

Efter en trevande första halvlek lossnade det för Kulladal i andra när man hemmabesegrade Genarp med 4-1 på lördagen. Matchens två förgrundsfigurer kom att bli Oskar Hemby med sitt hattrick och André Jönsson med sina två framspelningar och ett mål, för övrigt framspelad av just "Oski". Med trepoängaren går Kulladal åter upp på fjärdeplatsen i serien då Limhamn bara nådde oavgjort mot bottenlaget Skanör/Falsterbo. Kulladals fina hemmafacit lyder nu på tre raka segrar.

Matchfakta

Kulladal - Genarp 4-1 (1-1)

1-0 Oskar Hemby (32) 1-1 (38) 2-1 André Jönsson (61) 3-1 Oskar Hemby (75) 4-1 Oskar Hemby (80)

Varningar K: Zaidoon Latoof (3*), André Jönsson (3*)

Så var matchen

Publiken som letat sig till Kulladals IP denna lördagseftermiddag fick se en märklig väderförändring i samband med första halvlek. Strålande fram till ungefär kl 15.20 följdes av ett enormt skyfall och åska. Men det stoppade inte tjugotvå tappra fotbollsspelare från att sätta igång den nionde omgången i div 4 södra. André Jönsson inledde målchansskapandet med ett skott från tjugo meter ut, enkelt för målvakten. Genarp replikerade med ett skott från ännu lite längre ut, dock långt över Sebastian Larssons ribba. Hemmalaget bjöd stundtals på fina kombinationer i den första halvleken, flera av dem signerade Zaidoon Latoof. Olyckligt nog så drabbas "El Diego" av en varning efter dryga kvarten sedan han ropat ut sin ilska efter ett misslyckat spel, varningen medför att han är avstängd mot Trelleborg i nästa omgång. Precis innan skyfallet bröt ut får Tobinho Sjöbäck ett jätteläge framför mål men han får inte ner skottet som går över. Trots regnet höll planen mycket bra. Redan innan avspark fick den beröm av spelarna (och av mig i torsdags). Några minuter senare provar Freddy Helm på ett skott som dock går utanför. Genarp sticker emellan med en hörna, spelmässigt tycktes man inte kunna se att Genarp är jumbo i serien. Men det var tydligt att orken för nittio minuter inte fanns. Med halva halvleken spelad drar Mattias Jurlander igång en kontring på vänsterkanten, bollen hamnar snart hos Oskar Hemby som blir av med bollen i en duell i straffområdet varpå "Julle" åter får den, skickar in den till André Jönsson som drar den i utsidan av målburen. André Håkansson löper sig loss efter en boll i djupet men ett bra hemjobb av försvararen ger han aldrig riktigt läget att sätta dit bollen, medspelarna ropar på avslut i tidigare läge. Med halvtimmen spelad hittar Zaidoon Latoof Oskar Hemby vid bortre delen av straffområdet, den senare får på ett härligt "glidavslut" men målvakten räddar med en benparad. Två minuter senare kommer så äntligen ledningsmålet. Hozan Faridoon spelar en fin boll längs högerkanten som André Jönsson möter upp, så småningom slår in till de båda anfallarna i mitten där först André Håkansson inte får träff men där sedan Oskar Hemby trycker dit bollen. Sjunde målet för säsongen för "Oski". Genarps replik låter inte vänta på sig. Ett passivt hemmaförsvar låter Genarp arbeta fram en hörna som enkelt nickas i mål efter obefintlig markering. En väldigt högljudd Genarpsbänk matchen igenom (medförde bland annat två uppvisningar på läktaren!) hävdar upprättelse efter att domaren enligt dom missat en straff i situationen innan hörnan. 1-1 i paus.

Kulladal inleder andra halvlek med ett fint anfall. Mattias Jurlander slår en fin genomskärare till hörnslagaren Zaidoon Latoof som med ett inlägg finner Oskar Hemby som inte får träff på sin nick. Precis bakom kommer André Jönsson som mottat för en volley. Fem minuter in i halvleken är Genarp farligt nära ett ledningsmål efter ett nytt märkligt försvarsagerande. I vätan som blivit kan Sebastian Larsson inte göra mycket mer än att bara mota skottet från tjugo meter, returen hamnar perfekt för en bortaspelare som drar bollen på en av "Sebs" bästa vänner. Men Kulladal skulle komma att ta över matchen alltmer i takt med att Genarp tröttnade. Tobinho Sjöbäck söker André Håkansson med ett inspel från höger men 36-målsskytten från 2011 får ingen vidare fart på avslutet framför mål. Men med halvtimmen kvar kommer ledningsmålet. André Jönsson slår en finfin boll i djupet till en från halva plan (!) sopren Oskar Hemby som rundar målvakten och placerar in 2-1. En kombination mellan matchens två mästare. Genarp kommer inte till så många fler lägen i matchen. "Seb" hindrar ett friläge via en väl avvägd utrusning. Efter andra målet kan Kulladal äntligen spela ut efter en medioker upptakt på andra fyrtiofem. André Jönsson avslutar med vänstran efter bra kombinationer, bollen går över. Zaidoon Latoof placerar en frispark i ribban kort därefter! Erik Magnusson som inledde dagen med ett sent återbud till matchen men senare övertalades av Mats Persson att åtminstone börja på bänken, hoppade in med tjugo kvar. Sju minuter senare ökar Kulladal på till 3-1. Återigen bjuder Kulladal på en härlig upprullning. Zaidoon Latoof lägger ut bollen till vänster där Oskar Hemby finns och via ett inspel hittar han i sin tur André Jönsson som snyggt lägger in bollen i bortre. Genarp har en sista målchans men tar tillvara på den dåligt när man skjuter över. Kulladal utnyttjar sista kvarten till att göra många byten och på så sätt lufta en skadefylld trupp. Med tretton minuter kvar får 95:an Pierre Svensson chansen och med nio kvar får en annan 95:a, Jonathan Malmqvist chansen - för övrigt hans första serieminuter i A-laget. "Jonte" är inte långt ifrån att jobba till sig ett läge för utökning av Kulladalsledningen men domaren hittar en hands på "Jonte" sedan både han och Genarpsspelaren fallit till marken. Dessförrinnan hade dock Oskar Hemby gjort sitt tredje och Kulladals fjärde mål för dagen sedan han på rent Oski-manér jobbat tillbaka ett snabbt Zaidoon Latoof-inkast och skickat in 4-1. En skön seger för hemmalaget som kan fira helg med en fjärdeplats i serien.

1938:s plus och minus:

PLUS: - Fyra nya. Kulladal är uppe i tjugoåtta mål på nio matcher, vilket ger tre mål i snitt per match. Det är ett vasst facit.
         - Gräset. Tål att berömmas flera gånger om. Så här bra har inte mattan varit så här tidigt på säsongen så länge jag följt Kulladal.
         - Offensiven. Kulladal har många skickliga spelare som gör laget underhållande att titta på, den hämmar säkert defensiven och även om det säkert ger många gråa hårstrån så är det roligt att titta på Kulladal i år.

- Mattias Jurlander. I skymundan av dagens matchhjältar hittar vi fenomenet "Julle" som i och med matchen idag spelar på sin tredje position i år. Ytter, mittback, vänsterback. Den bredden är det inte många spelare som har.
         - Publik och bollkallar. Stor eloge till våra trogna som trotsade regnet och bara fortsatte stötta laget. Väl inne vid omklädningsrummet möttes sen spelarna av applåderande 99:or. Häftigt!

MINUS: - Defensiven. Även om det idag bara handlar om ett insläppt så är det lite irriterande hur målet kommer till. Alldeles för lätt får Genarp kvittera. Först väl passivt försvar som ger hörnan och sen markeringen på den.

- Genarps bänk. Det var ju inte ens situationer de började skrika för. Med fjolårets säsong i minnet förstår jag frustrationen i att ligga i botten men att skrika halsen av sig och få två ledare uppvisade på läktaren åt situationer som den när André Håkansson harmlöst glider in i målvakten är ju bara märkligt.
          - Regnet. Fjärde matchen denna säsong där regnet öser ner. Det är som om det förföljer oss.

Matchens spelare

André Jönsson. Vilken lirare! Blir ju bara bättre och bättre. Oerhört skicklig med bollen och en rätt komplett offensiv spelare vilket han inte minst visar med sina två ass och ett mål idag. Stort Kulladalshjärta. Får ut än mer av sitt spel när det kan fullbordas med hjälp av spelare som Oskar Hemby som löper på allt.

Av 1938 - 1 juni 2013 01:20

I veckan lämnade Jimmy El-Jaleb Kulladal för spel i Barrikaden. Idag kom debuten hemma mot Korpföreningen Malmö. Redan efter tio minuter skrev "Jesus" in sig i matchprotokollet genom att göra matchens första mål. Desssvärre för Barrikaden vände bortalaget på steken och via en straff med få minuter kvar på matchuret avgjorde man matchen till 2-1. Lagledare Bengt Månsson uttryckte på egna hemsidan sin stora besvikelse över matchutgången men var väldigt nöjd med en spelares insats: "Stort glädjeämne var vårt nyförvärv från Kulladal Jimmy El-Jaleb som gjorde vårt mål och som var till ständig oro för "Korpens" försvar. Han är precis den typ av spelare vi behöver men så länge saknat". Det visste vi ju redan... Även en av Kulladals största profiler under 2000-talet, Henrik "Duncan" Nilsson var med i kvällens match.

Heja Duncan och Frälsaren!

Godnatt.

Av 1938 - 1 juni 2013 00:35

Efter två raka förluster, på två raka bortamatcher är det nu dags för Kulladal att möta Genarp hemma på Kulladals IP. Det är inte så mycket att dilla om, det måste bli seger om man vill hänga på övre halvan av tabellen och undvika bottenträsket i den jämna serien. Kulladal kommer till spel utan mittbacken Daniel Jansson som drabbats av en lårskada, målvakten Calle Nelin sedan tidigare och idag lämnade även vänsterbacken Calle Stenberg återbud på grund av febersjukdom. Jumbon Genarp har endast en seger hittills, den kom hemma mot Rydsgård. Nu gäller det att gå in i matchen med rätt inställning, och inte "äntligen en lätt match" för då kan man lika gärna ge Genarp poängen direkt. Så jämn är den här serien.

16. Edward "Eddie" Asamoah

Kommentar: Det blir troligtvis de båda Filiparna som delar på mittbackssysslan i Daniel Janssons frånvaro. Troligt är det också att Tobinho Sjöbäck plockar en av ytterbacksplatserna, och Hozan Faridoon den andra. Intressant om Mats Persson "vågar" spela både André Jönsson och Zaidoon Latoof på innermittfältet, de båda besitter ju mer offensiva kvaliteter än defensiva. Men med två hårt arbetande yttrar så bör det kunna låta sig göras. Vi får se.

Motståndet: Genarp

Inför säsongen var det inte många tippare som trodde på Genarp i div 4 södra. Man har väl egentligen inte heller motbevisat det hela eftersom man efter åtta omgångar har intagit jumboplatsen. Få spelare på träningarna under försäsongen måste ha gjort det svårt att ladda upp maskineriet. Genarp kändes lite på gång när man i omg 4-6 började plocka poäng men sedan kom två förluster till, den senaste mot topplaget ÖT Smygehuk var dock bara med uddamålet. För tillfället har man fyra poäng upp till återkval, tåget börjar rulla från perrongen...

Genarp gör sin åttonde raka säsong i div 4 2013! Senast man var ur fyran var 2005 då man lirade i div 5. Sina bästa placeringar i div 4 har man från 2008 och 2011 då man kom på tredje plats, 2008 bakom de penningstarka föreningarna Pelister och BW90 som det gått åt lite olika håll för sedan dess. I övrigt är det bara sjunde- och åttondeplatser rakt igenom. Ifjol kom man åtta i div 4 östra.

För Kulladals tränare Mats Persson blir det en speciell match eftersom han tränade Genarp ett par säsongen innan Kulladalsäventyret tog sin början. Låt oss hoppas att släkten inte är värst just den här dagen.