Alla inlägg under juni 2013

Av 1938 - 11 juni 2013 10:18

Sista matchen i omgång 10 av div 4 södra spelades på måndagen. Rydsgård, på återkvalsplats, tog emot Skanör/Falsterbo placerade under nedflyttningsstrecket. Som väntat var det hemmalaget som drog längsta strået och segrade till slut med 2-1 efter avgörande med tio minuter kvar genom Hampus Svensson. Segern gör att Rydsgård klättrar tre placeringar och upp på sjunde plats i tabellen. För förlustlaget ser det dystrare ut, en seger på tio matcher och endast Genarp placerade bakom sig. Som om inte det vore nog så väntar serieledande IFK Malmö i nästa omgång...

Varningar K: Hassen Lagoun (1)

Trots ledning i paus lyckades Kulladals U-lag inte knyta ihop säcken och det blev till ännu en förlust i Bjärred igår. Kulladal kom annars till start med flera A-lagsspelare och det var rätt tydligt att man i motsats till Bjärred ville lira boll längs marken och via innermittfältet. Men hemmalaget imponerade med sitt eviga slit och Kulladalarna fick sällan vara ifred och som ett resultat lyckades man aldrig skapa de där riktigt heta chanserna. Men till slut löpte sig Mattias Andersson loss, på lite av en slumpboll, in i straffområdet och blev där upphakad och ordnade en straff som Hozan Faridoon kyligt placerade in. Denna ledningen höll sig till paus och det kändes som om man äntligen var på väg mot första segern sedan Lomma. Men efter paus blev Kulladal passiva och somliga spelare kom mer och mer fel i positionsspelet. Två gånger om medförde det att Bjärred enkelt tog sig förbi på vänsterkanten och satte dit två enkla mål.  Det värsta av allt var ändå att Bjärred spelade med en man mindre (!) när man förmådde att vända på matchen. Kulladals kämpaglöd från matcherna mot Lödde och Olympic är som bortblåst och det var först i slutet det syntes lite av det. Filip Jönsson flyttade upp på topp och redan efter några minuter hade han skapat en het chans och ytterligare några minuter senare samarbetade han väl med Calle Stenberg och placerade in 2-3 med vänstran i bortre. Många var vi som funderade hur det hade gått om "Fille" flyttat upp på topp tidigare, men frågan är då hur försvaret skulle komponeras. Pierre Svensson fick en chans på övertid men den klarade Bjärreds målvakt. Det var inte bra igår, men ändå ett fall framåt jämfört med de två tidigare matcherna men någonstans vet jag att U-laget kan bättre - om man bara kunde visa det också. Bästa Kulladalare? 97:an Veljko Lekic hoppade in som högerback i andra halvlek och gjorde en lysande match. Inte ett misstag på fyrtiofem minuter och oerhört säker med bollen. Tre 97:or har fått chansen i år: Morgan Nielsen, Axel Håkansson och Veljko Lekic, och utan minsta tvekan kan vi konstatera att återväxten i Kulladal är god.

Nästa match är mot Furulund hemma på Kulladal på måndag.

Av 1938 - 10 juni 2013 10:26

På söndagen fortsatte div 4 södra då samtliga lag i topp 3 var igång. IFK Malmö hade problem med jumbon Genarp men lyckades till slut segra med 3-1 efter att ha vänt underläge 0-1. Det gör att serieledaren rycker i toppen då de andra topplagen i serien spelade oavgjort. Gladast efter Oxie - ÖT Smygehuk var sannolikt just IFK Malmö och de jagande lagen Kulladal och Veberöd. Matchen slutade nämligen 2-2 efter en Oxiekvittering kort före full tid genom pålitlige målskytten Danny Hansen. En match återstår i omg 10 och det är matchen mellan Rydsgård och Skanör/Falsterbo som spelas ikväll.

Av 1938 - 9 juni 2013 09:38

På grund av U-lagets match i Bjärred imorgon, måndag så ställer vi in träningen på Kulladal. Det är helt enkelt för många spelare som varit borta som kommer spela U-matchen, vilket lämnar ett fåtal spelare kvar som knappast kan genomföra en givande träning.

Nästa träning tisdag kl 18.30

Av 1938 - 8 juni 2013 17:09

Ett reservbetonat Kulladal kom till Trelleborg med inte mindre än sju spelare på frånvarolistan. Inget av det märktes när Oskar Hemby redan efter nio minuter gett Kulladal ledningen med 2-0. Tvåmålsledningen höll sig till mitten av andra då André Håkansson petade in trean. Trots en reducering i sjuttionde kändes segern aldrig hotad och tränare Mats Persson fick ett starkt bevis på sina egna kunskaper och Kulladals bredd. I nästa match väntar IFK Malmö i DM på onsdag och sedan blir det ännu ett Malmöderby mot Oxie kommande lördag.

Matchfakta

FC Trelleborg - Kulladal 1-3 (0-2)

0-1 Oskar Hemby (4) 0-2 Oskar Hemby (9) 0-3 André Håkansson (63) 1-3 (70)

Så var matchen

Det fick stora omkastningar i startelvan då Kulladal inför matchen saknade sju spelare. Dessutom rådde viss tvekan om Daniel Jansson kunde starta men på uppvärmningen lämnade lagkaptenen klartecken för spel. Ett nykomponerat innermittfält med Tobinho Sjöbäck som ena hälft satte prägel på matchen direkt. Tobinho dribblade sig på egen hand igenom ett stillastående motståndarförsvar, spelade in bollen till skyttekung Oskar Hemby som enkelt placerade in 1-0 redan efter fyra minuter. Trelleborg kändes hyfsat farliga när man kom fram på vänsterkanten, men när man väl kom förbi så fanns mittbacken Hozan Faridoon redo med en härlig brytning. Nästa gång man kom fram på vänsterkanten ordnade man en ny hörna som nickades bort av en hemjobbande André Håkansson. 2-0 skulle komma bara fem minuter efter första. Oskar Hemby gör ett strålande jobb när han vinner bollen högt upp på offensiv planhalva, väggspelar med Mattias Jurlander och placerar in bollen. Trelleborg satsade för en tidig reducering och man var inte långtifrån på en frispark där Calle Nelin inte når boll och Jonathan Malmqvist är räddande ängel på mållinjen. Kulladal gör en taktiskt väl genomförd match, lite där man fallerat i tidigare matcher, och när man har hjälp av en stark medvind innan paus så ger det stora ytor för bland annat Oskar Hemby som löper sig loss och skaffar sig ett bra läge efter en lång dribblingstur men målvakten hinner emellan. Den rätta "laginställningen" visade sig också på fasta där korta Kulladal sällan hade problem med Trelleborgs inspel - till exempel när Tobinho Sjöbäck nickar undan en hörna. Calle Nelin har inte det helt stora att göra i första, vid ett av få ingripanden tar han hand om ett vänsterinspel. "Abbiatis" utsparkar kom väl till pass vid de tidigare beskrivna ytorna. Anfallsduon André Håkansson och Oskar Hemby får en dubbelchans med halvtimmen spelad, men "Oski" avslut är lite för svagt för att gå in bakom två försvarare. Freddy Helm hittar sen André Håkansson på bortre vid en bra slagen hörna men "Håkan" får inte bollen på mål. Mot slutet av första slarvar Kulladal två gånger om, först slår "Oski" en indianare i mitten som Trelleborg dock aldrig lyckas utnyttja och sedan vågar Mattias Jurlander inte slå långt och Trelleborg erövrar en boll som så småningom tvingar Calle Nelin till en utrusning, en perfekt tajmad sådan.

I paus gör Kulladal ett byte. Jonathan Malmqvist byter mot en annan 95:a Pierre Svensson. Det medför lite ändringar i elvan: "Julle" går ner som vänsterback, Calle Stenberg byter kant och Pierre Svensson blir vänsterytter. Calle Stenberg inleder andra med en perfekt block på ett FCT-försök till inspel. En bit in på andra tror en del av idrottsplatsen (mysiga Ymorvallen i östra Trelleborg) att hemmalaget har reducerat men en sen signal av domaren ger försvarets gigant Hozan Faridoon en korrekt frispark sedan han fått en knuff i ryggen, den sena signalen irriterar dock Trelleborg med all förståelse. Hemmalaget ligger på för en kvittering men Calle Nelin agerar säkert när han plockar ner ett inlägg från höger. Som sig bör skapas ytor för Kulladalskontringar, en fin boll av "Julle" ger "Oski" ett bra läge men målvakten är snabbt ute och förhindrar trean. Freddy Helm fortsätter att bjuda på fina hörnor, vid en hittar han Tobinho Sjöbäck som drar till på volley men måvakten står rätt och fångar in. Kulladal bjuder sen på ett ovanligt långt anfall som börjar med ett Calle Stenberg-uppspel till Erik Magnusson som i sin tur hittar André Håkansson som lägger den åter till "Gattuso" och inne i mitten drar "Oski" till på volley men målvakten räddar en boll med knapp styrfart. 3-0-målet kommer tilll efter ett oerhört vackert förarbete. Pierre Svensson nickar ner en boll till Tobinho Sjöbäck som lägger en läcker Quaresma-utsida till "Oski" som får två försök till avslut innan bollen droppar ner till André Håkansson precis framför mållinjen. Kort därefter får "Oski" en ful tackling mot sig som borde ha renderat i rött kort, men domaren plockar bara upp det gula. Med tjugo kvar kommer en reducering, det känns som om Kulladal slappnat av lite efter 3-0 och hemmalagets tillåts komma igenom till vänster och placera in bollen bakom "Abbiati" som retfullt får den mellan sin arm och sitt ben. Åt andra hållet står André Håkansson får en bra skarv till anfallskollegan men återigen är målvakten rättplacerad. Freddy Helm har ett avslut från trettio meter som inte heller vållar några större bekymmer. Ett liknande avslut har Trelleborg lite från höger. "Oskis" fantastiska slit när han arbetar till sig en hörna ur i princip ingenting får symbolisera Kulladals inställning till den här matchen. André Håkansson söker sitt andra mål när han nickar "Gattusos" inlägg mot mål men den är för svag. Trelleborg får ett sista avslut med få minuter kvar men man lyckas inte få avslutet på mål, likaså kan det symbolisera hemmalagets match - bra spel fram till sista tredjedelen av planen.

1938:s plus och minus:

PLUS: - Inställningen. En underbar inställning i nittio minuter.

- Taktiken. En perfekt taktiskt genomförd match signerad Mats Persson

- Positionsspelet. Få gånger kommer Kulladal fel i positionerna.

- Bortaklacken. Ännu en fenomenal uppslutning.

- 95:orna. Varsin halvlek, väl genomförda.

- Bredden. En förlängning av ovanstående punkt, men också att flera spelare kan inta andra positioner och göra det så bra (Freddy, Tobinho, Hozan, Calle S, Julle).

MINUS: - Nej

Matchens spelare

Hozan Faridoon. Går in och totaldominerar defensiven som mittback. Vet inte hur många bollar av Trelleborg som hade slutdestination "Dani Alves", eller som Hozan själv sa efter matchen: Mascherano! En insats som påminner om den med U-laget 2011 mot BW90 då motståndarna blev så irriterade att man ville börja slåss med vårt unga stjärnskott.

Av 1938 - 7 juni 2013 16:39

Efter förra veckans välbehövliga hemmaseger mot Genarp åker Kulladal på lördagen till Ymorvallen för match mot mittenlaget FC Trelleborg. Kulladal kommer till spel utan en rad nyckelspelare då avstängningar, sjukdomar och skador drabbat laget under veckan som gått. Trelleborg står utan seger i de fyra senaste omgångarna, den senaste kom mot Rydsgård i omg 5.