Alla inlägg under maj 2013

Av 1938 - 10 maj 2013 08:00

Efter två raka storsegrar åker Kulladal ikväll till Veberöd för match mot seriesjuan Veberöds AIF. André Jönsson är avstängd efter sina två gula i slutet av Skanör/Falsterbo-matchen förra fredagen. Kulladal saknar dessutom målvakten Calle Nelin och Filip Ahlström. Veberöd har inlett säsongen målsnålt och med fem poäng på fyra matcher. Enda segern hittills kom hemma mot tippade topplaget Höllviken.

16. Edward "Eddie" Asamoah

Kommentar: En avstängning på André Jönsson och två skador leder till lite omkastningar i startelvan. Sebastian Larsson gör med matchen A-lagstävlingsdebut i Kulladalströjan. Zaidoon Latoof är tillbaka efter sin skada förra veckan och förväntas gå in på innermittfältet.

Motståndet: Veberöds AIF

Veberöd har liksom Kulladal vandrat upp och ner mellan trean och fyran under hela 2000-talet. Senast man var uppe i trean var 2011, en sejour som blev ettårig. För året innan hade man lyckats kvala sig upp via en förstaplats i kvalet och via en andraplats i serien som dessutom innehöll just Kulladal. Det året vann Kulladal överraskande enkelt på Romelevallen efter att André Håkansson mäktat med tre mål. Dessvärre förlorade man hemmamatchen med 1-2 och det var i stort sett den matchen som släckte allt hopp om en topplacering i serien. Innan dess hade man stått för en mäktig upphämtning i serien där man var obesegrade i tretton omgångar efter noll segrar första fem matcherna.

Men det var Veberöd vi talade om. Förra året blev något av en mellansäsong för Veberöd där man inte hade förmågan att slåss om en comeback i div 3 utan fick nöja sig med en mittenplacering i div 4 östra.  Lagets bästa spelare återfinns i Viktor Rosberg som varit med länge och som kan spela på många positioner.

Av 1938 - 9 maj 2013 16:47

Dags för den femte omgången av div 4 södra. Kulladal åker imorgon till Veberöd för bortamatch mot just Veberöd, där har man goda minnen från lagens senaste möte 2010 då det blev till en säker seger. Idag, denna röda helgdag, tränade Kulladal redan kl 10. Dåligt för mig som inte får ledigt röda dagar men skönt för grabbarna som får lite längre vila inför morgondagens match.

Skadorna är inte många men de stör ändå.

Jörgen Mellberg - knä. Har en lång väg kvar till träning igen efter att ha skadat korsbandet på försäsongen.

Filip Ahlström - fot. Fick en ordentlig smäll på foten i Rydsgård, tvingades sy och är inte redo för spel ännu.

Calle Nelin - knä. Har ett uttänjt ledband i knäet som han fick på träningen i måndags, ingen större fara men tvingas stå över morgondagens match.

Tobinho Sjöbäck - knä. Efter två U-matcher är Tobinho uttagen till A-laget imorgon!

Erik Magnusson - axel. Återställd från sin axelskada och har match med U i söndags och träningar i veckan bakom sig.

André Jönsson är som bekant avstängd imorgon.

Den femte omgången tjuvstartade redan idag med matchen Rydsgård - FC Trelleborg. Den slutade med bortaseger 2-1 och det gör att Trelleborgarna går upp på nio poäng och en femteplats i serien.

Rydsgård

5104-6 3p

Av 1938 - 8 maj 2013 15:00

På torsdag (9maj) tränar vi kl 10.00 Detta gör vi för att det är helgdag.

Kommande tisdag (14maj) ställer vi in träningen helt då vi har tre matcher samma vecka.

DM-matchen mot Råå är spikad till onsdag den 15maj kl 19 i Råå.

MM-matchen mot Heleneholm är spikad till onsdag den 29maj kl 18.30 på Heleneholms IP.

Kalendern kommer uppdateras med denna info i dagarna.

Höres!

Av 1938 - 6 maj 2013 12:25

På söndagen spelade U-laget sin tredje seriematch för säsongen när man åkte till Lomma för bortamatch mot Nike 2. Som befarat var motståndet inte riktigt av den kvalitet man önskar i serien och det blev till en medioker tillställning av det hela. Kulladal segrade med 7-0 men siffrorna var definitivt i underkant och visst borde det blivit till tvåsiffrigt. Edward Asamoah och Hayman Tarek gjorde två mål var. Axel Håkansson, född 1997 gjorde ett spännande inhopp i den andra halvleken.

Matchfakta
Nike 2 - Kulladal 0-7 (0-3)

0-1 Hassen Lagoun (8) 0-2 Edward Asamoah (15) 0-3 Hayman Tarek (33) 0-4 Erik Magnusson (49) 0-5 Edward Asamoah (62) 0-6 Hayman Tarek (73) 0-7 André Isgren (84)

Så var matchen

Matchen sken knappast ikapp med solen, allt kändes avslaget: Matchstart kl 16 en söndag, motståndarna var inte på plats förrän 15.15 vilket gjorde att vi fick stå och vänta och efter ombyte ännu lite mer väntan på att planen skulle bli ledig. Det är sånt man får ta i en reservserie. Nollan spräcktes efter åtta minuter. Joel Tindberg hittar en lucka i försvarslinjen och spelar Hassen Lagoun som på egen retur placerar in 1-0. Nikes avslut var lätträknade och Sebastian Larsson hade nog sin lugnaste match på många år i återkomsten till Lomma. 2-0 föll efter en kvart. Målskytten Hassen Lagoun nickar fint fram Edward Asamoah till ett friläge och via målvakten studsar bollen i mål. Några minuter senare testar vänsterbacken Antonijo Ladan från distans, skottet räddas till hörna. På hörnan blir det riktigt farligt och Erik Magnussons nick räddas på mållinjen och "Eddie" nickar sen utanför. Skönt att se Erik Magnusson tillbaka i spel efter sin axelskada, han var pigg på sin högerkant. "Ante" har sedan ett ännu vassare försök från distans men hans lobbskott går tätt utanför. Inhoppande André Isgren vinner tillbaka boll högt uppe till vänster vilket ger honom ett bra läge men målvakten tippar skottet över. Tränare Håkan Isgren gör många byten i matchen och luftar truppen rejält. Endast Denniz Salih spelar matchens samtliga minuter bland utespelarna. Efter en halvtimme kommer trean, som är det vackraste för dagen. Joel Tindbergs perfekta hörna möts perfekt av Haysam Tarek som nickar in bollen i mål. Inga fler mål innan paus.

Men fyran efter paus hamnar också i vackerhetskategorin. En stark "Eddie" spelar tillbaka bollen till Erik Magnusson som möter den perfekt och placerar in den i bortre för 4-0. I paus hoppar 97:an Axel Håkansson i som mittback och redan några minuter in i halvleken visar han sin kunskap när han som sistaman gör en viktig brytning. 5-0-målet efter en kvart av andra definierar klasskillnaden mellan lagen.  "Eddie" sprintar hur lätt som helst förbi en Nikespelare på högerkanten, spelar in bollen som via en back går i mål. Kulladal gör ingen superinsats men det är nog inte helt lätt att ena veckan spela ett hett derby mot Olympic och sen veckan efter möta seriens sämsta lag och utan motstånd prestera på samma höga nivå. Pierre Svensson får ett utmärkt dubbelläge efter halva halvleken och är riktigt nära sitt första mål för säsongen. För Tobinho Sjöbäck som är igång med sin comeback var det nog en rätt skön match där han kunde på den fart han kände var lagom. Hans dribblingstur kring tjugo kvar är fin enda fram till avslutet som går flera meter över. Pierre Svensson gjorde inte mål men blev istället framspelare till Hayman Tarek som gjorde sin andra mål i matchen, en bra Kulladalsupprullning avslutades med ett inspel från höger som bara har att förpassas i mål. Sebastian Larsson gör sin första räddning efter åttio minuter, skönt att han åtminstone fick hålla nollan. Debuterande Axel Håkansson får en hockeyassist på sista målet när han kyligt inleder ett anfall som avslutas med att Tobinho Sjöbäck finner André Isgren som säkert lägger in 7-0.

Tre stjärnor

***
Hayman Tarek - Piggt inhopp som resulterar i två mål. Ville ha mycket boll och visade verkligen att han ville lira boll.
**

Axel Håkansson - Säker som mittback. Bra med fötterna och brytningssäker. Bör få fler chanser mot bättre motstånd.
Denniz Salih - Som vanligt bland de bästa i laget, gör allting rätt hela tiden. Klok spelare.

*

Edward Asamoah - Löper mycket, dessvärre inga assisterande idag vilket förstörde ännu fler lägen. Gör sitt tredje och fjärde mål i Kulladalströjan. En lite för lätt match för honom

Tre pinnar och serieledning!

Av 1938 - 5 maj 2013 12:15

Ännu obesegrade Kulladal åker idag till Lomma för bortamatch i div 2 sydvästra A. Motståndet är Nike 2, det vill säga Nike seniorers tredjelag, som har inlett serien med tre raka förluster: 1-10 mot Hyllie, 0-11 mot Lödde samt 2-4 mot Bjärred. Att underskatta motståndet är inget vårt U-lag tvingats brottas med under de senaste säsongerna då vi själv nästan uteslutande fått vara underdog. Nu möter vi dock ett på papperet sämre lag, och det ska bli intressant att se hur vi tacklar det.

15. Hassen Lagoun

Kommentar: För Sebastian Larsson blir det en trevlig hemkomst till före detta klubben. Tobinho Sjöbäck gör sin andra raka U-match. Erik Magnusson gör comeback efter en axelskada. Ett spännande tillskott till laget blir Axel Håkansson, född 1997 som får chansen sedan Jasmin Palevic lämnat återbud.

Av 1938 - 5 maj 2013 12:13

Igår spelades ytterligare tre matcher i den fjärde omgången av div 4 södra. Samtliga matcher slutade med hemmaseger 1-0 och resultaten gör serien ännu jämnare. Enda nollpoängaren hittills, Genarp tog nämligen sin första seger mot Rydsgård och Trelleborg fortsätter sin klättring mot toppen efter seger mot fullpoängaren Limhamn. ÖT tog sin tredje raka seger efter förlusten i premiären. Idag fullbordas den fjärde omgången med den inför säsongen förmodade toppkampen mellan IFK Malmö och Höllviken.

Av 1938 - 3 maj 2013 21:47

Det tog tjugofem minuter sen öppnade Kulladal luckan och öste in ytterligare fyra mål i hemmamatchen mot Skanör/Falsterbo. Efter 1-0, som tillsammans med 5-0 var matchens finaste, kändes det alltid riktigt farligt bakåt, tvärtom så kunde Kulladal gjort ännu fler mål än det straffmål man satte strax innan paus. Ytterligare fem mål gjorda och en riktigt stabil insats, för på trots av den offensiva frenesin så får inte försvarets insats förringas. Det som störde lite efter matchen var André Jönssons två gula som gör att han är avstängd kommande fredag när Kulladal möter Veberöd på bortaplan.

Matchfakta

Kulladal - Skanör/Falsterbo 5-0 (2-0)

1-0 Oskar Hemby (25) 2-0 André Håkansson, straff (42) 3-0 Mattias Jurlander (60) 4-0 Oskar Hemby (66) 5-0 André Håkansson (82)

Varningar K: Mattias Jurlander (1), Hozan Faridoon (1), Calle Stenberg (1), Jasmin Palevic (1)

Denniz Salih (80)

Matchen inleds lite avvaktande den här fantastiska majkväll med femton grader och i det närmaste vindstilla. Det dröjer några minuter innan matchens första farlighet dyker upp. Oskar Hemby står för ett fint förarbete när han lägger fram bollen till Freddy Helm som kommer löpandes men "Totti", som får en tå på bollen, tvingas se bollen gå tätt utanför. Calle Nelin får göra ett skönt första ingripande när han går ut och skickar ut bollen. Kort därefter tvingas han göra ett andra ingripande när ett inlägg blir överraskande farligt och tvingar "Abbiati" att tippa bollen till hörna. Tredje ingripandet på kort tid kommer till på en Skanöromställning, cred både till "Abbiati" som blockerar till hörna och Filip Jönsson som styr ut bortaspelaren utan chans att få till ett farligt avslut. Men det är Kulladal som skapar mest. Oskar Hemby gör det åter bra när han får ut bollen till Mattias Jurlander till vänster, dessvärre halkar "Julle" till men ändå får han in bollen tillbaka till "Oski" som skottar över. Minuten senare är "Julle" nära att bli målskytt vid en märklig sekvens. Yttermittfältaren blir fälld på väg fram till vänster men får ändå till ett avslut som verkar helt misslyckat men som är mycket nära att gå i mål då Skanörmålvakten tjuvat och trott att inlägget skulle komma. Det hela slutar med att Kulladal får en frispark. Freddy Helm slår en bra frispark, men den går förbi samtliga och inte heller målstjuven André Håkansson når den riktigt på bortre. Skanör/Falsterbos känns som hetast på fasta situationer, bland annat kommer man upp bra på en hörna efter tjugo minuter men nicken borde ha gått på mål. Istället är det Kulladal som tar ledningen. Mattias Jurlander slår en boll i djupet som känns lite för lång men en vindsnabb Oskar Hemby är före målvakten och nicktouchar bollen in i mål, ett vackert mål. Ett befriande mål för hemmalaget. När det har gått en halvtimme cirka tilldöms Kulladal en frispark sedan målskytten blivit fälld rätt så bryskt, med tanke på alla varningar Kulladal fick i matchen så var det märkligt att detta inte blev till en. Frisparken krutas via ett finger av målvakten i ribban av Filip Jönsson! På hörnan som följer visar Kulladal härlig vilja även om det inte blir till mål. Kulladal är centimetrar från tvåan när André Håkansson försöker sig på en klack efter högerinspel från Oskar Hemby men målvakten räddar. Några minuter senare är det ombytta roller när "Håkan" spelar fram och "Oski" får friläge men målvakten är snabbt ute och läser avslutet. Hemåt känns det rätt stabilt matchen igenom, mycket beroende på det stabila mittförsvaret där Filip Jönsson täcker skott vid en snabb omställning av Skanör/Falsterbo. Offensivt är målchanserna många, till och med högerbacken Hozan Faridoon provar avslut från tjugofem meter ut och det blir en farlig touch på den men målvakten kan till slut fånga in. Tre minuter innan paus tilldöms Kulladal en straff sedan "Oski" blivit fälld bakifrån i straffområdet, bortalaget protesterar och menar att situationen föregåtts av en KFF-regelvidrighet. André Håkansson slår hur som helst bollen i mål till 2-0. Skanör/Falsterbo är nära en reducering precis innan paus men bollen studsar utanför.

2-0-målet kändes matchavgörande och kunde Kulladal bara hålla rent första femton av andra så såg det bra ut. Skanörs farligheter var dock lätträknade. De enda som uppkom var när "Abbiati" kom lite på mellis tidigt i första, Calle Stenberg rensar dock nära mållinjen och precis i slutet men den kommer vi till. Kulladals burväktare får snabb revansch efter ingripandet på hörnan när han är snabbt ute och förhindrar en målchans. Kulladals vilja symboliseras mycket av Oskar Hembys oerhörda löpande som fortsatte i den andra halvleken, särskilt ett anfall är galet när han först rundar Skanörs högerback som ingenting, spelar in bollen och sedan är framme och hugger på returen (!). Med en kvart spelad av andra kommer 3-0. Mattias Jurlanders skickar in sitt andra mål för säsongen efter att han snappat upp ett misslyckat avslut från assistkungen Freddy Helm. Därmed fullbordar han ett så kallat Balotelli-hattrick med ett mål, en assist och ett gult kort. Bortalaget hade inte så svårt att komma fram till den sista tredjedelen, men väl där så hände det ingenting det saknades helt enkelt spets. Med halva andra spelad kommer också 4-0, här är det framförallt förarbetet som håller hög klass sedan André Jönsson slagit en fin boll i djupet till Oskar Hemby som avslutar hur välplacerat som helst, hans femte mål för säsongen. Minuten senare får han välförjänt byta. André Jönssons läckra vänsterpass ut mot Hozan Faridoon är magi, den skär igenom tre försvarare men "Dani Alves" inlägg rensas inne i straffområdet. Med mindre än tio kvar försöker sig "Håkan" på ett konstmål när han försöker placera in bollen i vänsterkrysset men den går strax utanför. Men konstmålet lät inte vänta på sig, egentligen är hela anfallet värt en tavla i/på Louvren. "Abbiati" gör en dribbling längst ner och bidrar på sitt sätt till målet, för bollen hamnar sen till Jimmy El-Jaleb som hoppat in i paus som i sin tur osjälviskt lägger fram bollen till André Håkansson som klackar in den, retfullt rullar den över mållinjen till 5-0. Skyttekungens fjärde mål för säsongen. Men "Håkan" har inte lekt färdigt där och river ner stort jubel från läktaren när han bjuder på en läcker tunnel på högerkanten. Försvaret gör allt för att hålla nollan mot slutet, kolla bara in Hozan Faridoons härliga offring vid ett avslut strax utanför straffområdet. Men hetast är ändå "Abbiatis" monsteräddning när Skanör/Falsterbo kommer fram bra och "bara" har att placera in bollen, men Kulladals målvakt vill annorlunda och står för en finfin benparad. Kulladal vinner med klara 5-0.

1938:s plus och minus:

PLUS: - Hemmagräspremiär! Det var skönt att få komma hem efter så många månader på plastet, och vilket väder till det!
         - Heta anfallare. Håkansson står på fyra och Hemby på fem efter fyra matcher!
         - Försvarsspelet. Kulladal kändes ohotade idag, fyrbackslinjen och Calle i mål oerhört stabila.
         - "Jesus". Härligt inhopp, visar vilken bredd vi har.
         - Bredden 2. Filip A och Zaidoon L kom inte till spel på grund av skador, ändå vinner Kulladal enkelt.

- KFF-lojalitet. Henrik Nilsson, Joakim Söderlund, Eddie Ekblad och Robin Svensson syntes till på läktaren, riktigt härligt med sådant stöd från ex-Kulladalare.
         - Jörgen Mellberg. Bara att han visar sig ger spelarna 50% extra energi, utan överdrift.
         - Andreas "Kocken" Widén. Ny grillmästare som inte gjorde någon besviken.

MINUS: - Utvisningen. Så lite kvar av matchen och ledning 5-0. Skit i det Jöns, bara att glömma.

- Spelschemat. Vem lade denna matchen samtidigt som MFF? För egen del spelar det mindre roll men vi måste tappat åtminstone tjugo-trettio åskådare på det. Piss i Mississippi kan tyckas men har man en ansträngd ekonomi så har man.

Matchens spelare

Oskar Hemby. Som den killen springer! Vilken vilja. Kommer allt bättre överens med André Håkansson på plan och verkar funnit sig tillrätta i Kulladal. Två nya mål idag och fem totalt, lägg där till två i DM. Underlättar stort för sina lagkamrater med sitt evighetslöpande.

Av 1938 - 3 maj 2013 13:01

Div 4 södra går i helgen in i fjärde omgången av seriens tjugotvå. För Kulladals del väntar nykomlingen Skanör/Falsterbo som inlett serien med en poäng på tre matcher, senast blev det till hemmaförlust mot ÖT Smygehuk 1-4. Kulladal kommer till spel utan Filip Ahlström som fick en rejäl stämpling på foten mot Rydsgård senast, det blev ett sår som krävde fem stygn och utan Pierre Svensson som varit sjuk i veckan. Ersätter gör Filip Jönsson och Jimmy El-Jaleb. I övrigt är det samma trupp som senast. Matchen blir den första på hemmagräs denna säsong.