Jag har försökt rensa ut lite från skoförrådet på IP. Det såg förfärligt ut med allt skit liggandes. Det handlar om privata grejer som strumpor, boxershorts, mössor, vantar mm. Jag vet att ni använder det senare på vintern men det kan inte ligga här året om... Vi är närmare trettio man i truppen! Jag ber er kolla igenom en "lost-and-found"-låda jag samlat allt i på måndag så vi inte lägger det i klädinsamling eller slänger det i onödan. Naturligtvis har jag inte tagit värmebyxor, byxor, tröjor och jackor som jag vet att ni använder året om och som jag vet tillhör någon av er.

Må väl!

//Lagledaren

Av 1938 - 23 maj 2013 22:19

MM-matchen mot Heleneholm som skulle spelats på onsdag i nästa vecka är flyttad. Nytt speldatum är inte bestämt.

Idag hade vi en massör på plats innan träningen, det kommer vi även ha i fortsättningen (en gång i veckan). Jag fick i uppgift att skriva det på bloggen tills idag men hade dessvärre ingen möjlighet under dagen. Ber om ursäkt för det!

I fortsättningen kommer det att stå på bloggen samma dag som massören är på plats...!

Inför match lördag!

Av 1938 - 22 maj 2013 21:21

I en märklig och målrik tillställning förlorade Kulladal toppmatchen mot ÖT Smygehuk. Total dominans i 60min och ställningen 2-4 sög musten ur bortalaget som aldrig förmådde att resa sig efter en fantastisk frispark av hemmalaget. Nu gäller det att ta sig samman som fan för nu väntar Di Gule på söndag...

Matchfakta

ÖT Smygehuk - Kulladal 5-2 (2-2)

1-0 (13) 1-1 André Håkansson (33) 2-1 (40) 2-2 Zaidoon Latoof (41) 3-2 (54) 4-2 (68) 5-2 (87)

Varningar K: André Jönsson (2), André Håkansson (2)

Så var matchen

I vätan på Smygehamns IP blev det en stundtals chansartad tillställning denna afton. Redan efter avspark provade Mattias Jurlander ett långskott, men det var lite väl långt ut. ÖT skulle få matchens första målchans när man ställer om snabbt, vilket blev en vana i matchen, men avslutar långt utanför. Kulladal ville inte vara sämre och på en tilldömd frispark lite till höger drar Zaidoon Latoof till ett skott med bra tryck mot bortre stolpen - väl där är André Håkansson nära att stötta in bollen. Sebastian Larssons första ingripande dröjer tiotalet minuter och det är en säker utrusning. Kort därefter får han dock syna nätet när Kulladal mycket slarvigt tappar boll på mittplan, varpå ÖT ställer om och enkelt placerar bollen till 1-0. Zaidoon Latoof provar efter samarbete med Freddy Helm lyckan från en bit ut och målvakten har bekymmer med bollen men lyckas fånga in den. Kulladal var rätt spelmässigt dominanta första timmen av matchen men man bjöd ÖT på onödigt mycket, bland annat en hörna som skulle visa sig bli mycket farlig men bollen går sån tur är utanför. Ett farligt läge är också nära att uppstå när Daniel Jansson faller vid en tillbakaspringning men mittbackskollegan Mattias Jurlander gör en viktig räddning och räddar upp det. Tjugo minuter efter 1-0 skulle det komma en kvittering. Målet signeras Erik Magnusson som gör det strålande när han drar sig förbi sin bevakning på vänsterkanten, slår in den till André Håkansson som på typiskt skyttekungsmanér nickar in den till 1-1. Kulladal är också väldigt nära 2-1 när André Jönsson kommer till avslut efter samarbete med Freddy Helm, men bollen går strax över. Efter att Kulladal totaldominerat efter kvitteringen kommer en ny chock när ÖT utnyttjar ett passivt KFF-försvar och rinner igenom för 2-1. Kulladal skulle dock få sista ordet i halvleken när Zaidoon Latoof står för ett klassmål med få minuter kvar på klockan. Från utanför straffområdet ser han att målvakten står en bit ut och chippar in bollen - så vackert! 2-2 i paus.

Kulladal rivstartar den andra halvleken och sedan Erik Magnusson för tionde gången i ordningen sprintat förbi högerbacken får André Håkansson nästan touch på bollen men den går retfullt förbi både honom och stolpen till slut. ÖT får rätt omgående ett läge för 3-2, ett kraftfullt volleyavslut går metern utanför stolpen. Men Kulladal öste på framåt. En lysande boll av André Jönsson ut mot Erik Magnusson ger en hörna. På returen av den drar Zaidoon Latoof till från vänster, dessvärre prickar den ovansidan ribban. Bara minuten efter har även André Jönsson ett skott i ribban, återigen är det Erik Magnusson som står bakom förarbetet. Mitt i Kulladals intensiva press kommer ännu ett överraskande hemmamål, återigen är det en långboll som ställer försvaret och Sebastian Larsson dröjer lite länge innan han kommer ut och såna chanser får man inte ger ÖT:s anfallare som tillsammans öst in närmare sextio mål i div 5 2012. Men Kulladal repar snabbt mod och Kulladalslägret ropar på straff sedan André Jönsson fått på en fin träff i höjd med straffområdslinjen men domaren vinkar avvärjande. Efter en bra match av Kulladal i sextio minuter och underläge 2-3 kommer ÖT alltmer in i matchen och sista halvtimmen tar man faktiskt över den. Med tjugo minuter kvar får hemmalaget en frispark över trettio meter ut och som man skulle slå den. En drömträff mot högra krysset går ribba in och sätter oerhört vackert spiken i kistan denna kalla majkväll. Efter det målet kändes det hopplöst och Kulladal får aldrig in någon riktigt press på ÖT. Istället tvingas "Seb" till en bra räddning, en liten revansch för tredjemålet. 5-2-målet kommer till när Kulladal har valt att flytta upp det mesta av folket och är inte mycket att säga något om. Det är en märklig känsla efter matchen, hur det kunde bli fem insläppta mål i denna match som rätt kraftigt domineras av Kulladal i åtminstone en timme. Men fotboll kan aldrig förklaras med simpla medel och det är väl någonstans charmen med den, dock inte denna förjävliga onsdagkväll (det sista får ni läsa med lite glimten i ögat). Nu laddar vi om.

1938:s plus och minus:

PLUS: - Trogna supportrar. Kan inte nog berömma de tappra Kulladalare som tog sig ända till Smyge, stod där i ösregn och hejade fram laget. Ni betyder allt ska ni veta!

- Klassmål. Zaidoons läckra 2-2-mål samt ÖT:s frisparksmål var värt entrépengen gånger två!
         - Avbytarbåset. Känns som jag gräver djupt för att hitta plusen, men det var f-n riktigt härligt bås som höll rätt torrt från regnet.

MINUS: - För många misstag. I div 4 går det inte att göra så många misstag utan att det straffar sig.

- Oflyt. I början av andra kunde det lätt gått vår väg om vi haft marginalerna på vår sida.
           - Regnet. Kändes inte som det gynnade oss precis...
           - Spelprogram. Många matcher på kort tid, känns inte som om vi har truppen för det riktigt.

Matchens spelare

Erik Magnusson. Gjorde en lysande match från det att han kom över på vänsterkanten. Ägde sin motståndarback totalt och Kulladal kunde gjort både ett och två till mål på den dominansen. Tappade inte så konstigt mot slutet av matchen då han var rätt slutkörd. Mitt i allt måste vi komma ihåg att Kulladal haft ett tufft spelprogram senaste veckorna, vilket kan förklara sista halvtimmen.

Av 1938 - 21 maj 2013 22:15

På onsdagskvällen beger sig Kulladal till Sveriges sydligaste idrottsplats och match mot topplaget Östra Torp Smygehuk. Det är ungefär mittpunkten på lagets tuffa spelschema med sex matcher på tre veckor. Nykomlingen ÖT Smygehuk har inlett serien strålande och bortser man från lagets 0-6 mot IFK Malmö i senaste omgången så är det ett lag som bär respekt med sig, bland annat radade man upp fyra raka segrar efter förlusten mot Limhamn i första omgången. Kulladal kommer till spel utan skadade Oskar Hemby och Calle Nelin, det är frågetecken på Filip Jönsson. I övrigt är laget intakt.

16. Joel "JT" Tindberg

Kommentar: En skyttekung ut och en skyttekung in skulle man kunna säga när André Håkansson är tillbaka i truppen och Oskar Hemby tvingas stå över efter sin axelskada senast. Tillbaka i truppen är även Daniel Jansson och Mattias Jurlander som missade Höllvikenmatchen på grund av resa. Filip Jönsson fick känningar i baksida lår i lördags och stod över merparten av träningen igår, det är därför tveksamt om han är redo till imorgon men han tar ändå plats i truppen. För fjärde matchen i rad intar Sebastian Larsson platsen mellan stolparna.

Motståndet: Östra Torp Smygehuk FF

Nykomlingen ÖT Smygehuk inledde återkomsten i div 4 med förlust mot Limhamn men radade sedan upp fyra raka segrar vilket gör att man hängt med topptåget och intar just nu en delad andraplats. I den sjätte omgången hamnade man bryskt på jorden igen efter 0-6 mot IFK Malmö. Men fyra segrar av sex möjliga får ändå ses som en riktig kanonstart för Sveriges sydligaste fotbollslag, särskilt med tanke på att man är nykomling.

Ifjol kvalade man sig upp till div 4 efter att ha hamnat tvåa bakom Skanör/Falsterbo i en jämn toppstrid i div 5 södra. Kvalspelet inleddes strålande genom hemmasager mot Grevie med 5-0. Det följdes sedan upp av sammanlagt 5-3 över två matcher mot Näsum. Just målgörandet var mycket i fokus för ÖT under hela fjolåret då man totalt gjorde 97mål på tjugofem matcher.

Rutinen från div 4-spel finns. 2011 spelade man nämligen i samma serie som Kulladal, div 4 sydvästra, men efter förlust i en direkt avgörande match mot Flagg om att slippa kval så förlorade man 1-5 och i kvalet för att hålla sig kvar blev Limhamn för svårt, totalt 2-4 över två matcher. De två mötena med ÖT Smygehuk slutade med en fantastiskt utdelning för Kulladal och i synnerhet för André Håkansson som i de båda matcherna stänkte dit osannolika åtta (!) mål. Kan han bara lyckas med hälften i år är det fenomenalt. Intressant i sammanhanget är att sex stycken spelare från startelvan i höstmatchen 2011 är kvar i dagens Kulladal, till skillnad från knappt fyra stycken från de flesta matcher 2012 - detta beror på att André Håkansson vänt hem och att Tobinho Sjöbäck är åter från skada.

Det blir ett spännande toppmöte i Smyge. Det är verkligen ingen lätt match, ÖT är ett starkt hemmalag. Men Kulladal står redo.

Av 1938 - 20 maj 2013 21:57

Efter flera månaders uppehåll har Kulladalsfostrade Mattias Andersson åter tagit på sig fotbollsskorna. Forwarden deltog på kvällens träning och tanken är att han ska komma åter på torsdag för ännu ett pass. Det går nog inte förvänta sig stordåd så här innan sommaren eftersom "Super-Mario" har en hel vår utomlands, utan fotbollsspel, bakom sig. Men beslutar sig Mats Persson för att ta in honom i laget så kan han sakta men säkert bygga upp sig för att sedan vara redo till hösten.

Mattias Andersson, född 1992 har under tre säsonger varit en ledande figur för ett U-lag som varje år lyckats klara sig kvar i tuffa div 1 reserv. 2010 kom han tvåa bakom suveräna André Håkansson, som naturligtvis vann både i A och U, i U-lagets interna skytteliga med sina sju mål. De två senaste säsongerna har det blivit till fem mål. I A-laget har det blivit till två mål, mot topplagen Prespa och BW 90, på totalt fjorton matcher - merparten inhopp.

Det är otroligt kul att se Mattias Andersson tillbaka i laget eftersom han är en de spelare jag lärde känna först när jag blev lagledare för U-laget 2010. Nu gäller det bara att ge järnet och imponera!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Kvällens träning i behaglig försommarvärme genomfördes utan en rad nyckelspelare, två av dem lirar inte på onsdag mot ÖT Smygehuk. Det gäller den delade skytteligaledaren Oskar Hemby som ännu lider av den axelskada han ådrog sig i lördags. Förhoppningsvis är han redo tills på söndag då IFK Malmö väntar. Det gäller även målvakten Calle Nelin som rehabar från sin ledbandsskada i knäet och förväntas inte i spel på några veckor. Filip Jönsson har problem med baksida lår, och är ett frågetecken för onsdag. Däremot är André Håkansson (tillbaka från avstängning), Daniel Jansson och Mattias Jurlander tillbaka i truppen.

Inför match kommer under morgondagen.

Av 1938 - 20 maj 2013 15:44

Kulladal ställs mot IFK Malmö i den fjärde omgången av DM. Det blir därmed den andra matchen på kort tid lagen emellan eftersom man även möts i serien inom kort. "Di Gule" inledde serien lite trevande men har sedan tredje matchen fått igång maskineriet rejält med fyra raka segrar och en herrans massa mål som följd. Att det blir en tuff match för KFF är sannolikt årets understatement.

Matchen ska spelas innan den 16juni.

DM
Av 1938 - 20 maj 2013 15:37

Liksom förra veckan hoppar vi över tisdagsträningen (dvs imorgon) på grund av det hårda matchandet. Redan onsdag har vi som bekant en hyperviktig seriematch mot ÖT Smygehuk och sedan söndag mot seriesuveränen IFK Malmö. Men vi ses ikväll!

//Ledarna

Av 1938 - 19 maj 2013 22:45

Med förluster för Oxie, Limhamn och FC Trelleborg hade Kulladal ett jätteläge att sätta press på de övriga topplagen. Det började dock inte bra, 0-1 kom redan efter åtta minuter efter att Kulladal tappat bollen på mittplan. Kulladals uppryckning sista kvarten av första och första kvarten av andra räckte för att stänga matchen och säkra de tre poängen. 1-1 kom på nick av Calle Stenberg efter en fin hörna av Zaidoon Latoof, 2-1 kom även det på nick av Erik Magnusson på inlägg av Calle Stenberg. 3-1 gjorde André Jönsson på straff sedan Oskar Hemby blivit nedriven och skadat axeln. 4-1 kom i början av andra sedan Edward Asamoah runnit igenom och förpassat Erik Magnussons petning i mål. En viktig och skön trea!

Matchfakta

Kulladal - Höllviken 4-2 (3-1)

0-1 (8) 1-1 Calle Stenberg (32) 2-1 Erik Magnusson (35) 3-1 André Jönsson, straff (38) 4-1 Edward Asamoah (55) 4-2 (60)

Varningar K: Tobinho Sjöbäck (1), Zaidoon Latoof (2), Filip Ahlström (1)