Alla inlägg under maj 2012

Av 1938 - 8 maj 2012 12:09

Ikväll är det dags för U-lagets fjärde seriematch (matchen tillhör dock omg 5) för säsongen när man hemma på konstgräset tar emot Tomelilla. Ifjol slutade Tomelilla på tredje plats i div 1 Reserv, dock bara tre poäng före sjätteplacerade Kulladal. Kulladal har revansch att utkräva efter fjolårets hemmaförlust på 2-3 i premiären mot just Tomelilla, målskyttarna då hette Mattias Andersson och Billy Hanafi. På bortaplan blev det emellertid till en stark pinne efter att Jimmy El-Jaleb kvitterat till 1-1. Tomelilla har inlett årets serie med två vinster och en förlust.

Samling kl 17.45

Kommentar: Under dagen kommer en eller två spelare att tillkomma. För andra veckan i rad råder det stor spelarbrist sedan Tobinho Sjöbäck har fått sällskap av Samir Diaz Emanuelsson, Andreas Freij, Marcus Sandén, Billy Hanafi (se seperat inlägg) och Joakim Söderlund på skadelistan. Man vill inte heller slita på den startelva som kämpar i botten av div 3 SG, vilket man måste ha förståelse för. Det blir en utmaning för U-laget men efter denna kommer ett uppehåll på tre veckor där spelare bör hinna återhämta sig - ett synnerligen lägligt uppehåll.

Av 1938 - 8 maj 2012 12:03

U-laget tappar en nyckelspelare under slutet av våren när Billy "Guische" Hanafi ska upp på operationsbordet till följd av den skada han hade under slutet av förra säsongen. Han själv räknar med att bli borta några veckor eller rent av månader. Tråkigt för Kulladal då "Guische" precis tagit upp kampen om en plats i A-truppen och gjort flera mycket bra insatser i U-laget men samtidigt skönt för honom själv att få en operationsmöjlighet. Vi önskar Billy lycka till i sin återhämtning och hoppas han kommer tillbaka starkare än någonsin till höstens bravader. Vi tänker på dig Billy!

Av 1938 - 8 maj 2012 11:55

Efter bara några månader i den mörkblå tröjan lämnar Erik Larsson Kulladal och återgår till sin tidigare klubb, Bunkeflo FF. Erik Larsson var inte nöjd med situationen och bristen på speltid var nog en stor anledning till det avbrutna samarbetet. "Samba-Eriks" nästa uppgift blir att hjälpa Bunkeflo i den tuffa div 4 SV Skåne, en jättefin och välbehövlig värvning för klubben som för närvarande ligger på kvalplats nedåt efter fyra omgångar.

Tack till Erik Larsson för det korta samarbetet. Lycka till i BFF!

Av 1938 - 7 maj 2012 13:58

På söndagen hade BW 90 inga problem alls att hemmabesegra IFK Trelleborg. Matchen slutade hela 7-2 sedan Fiznik Alaj scorat fem mål, han är nu uppe i åtta mål på de inledande matcherna. BW 90 ryckte ifrån tidigt till en 3-0-ledning men IFK kom tillbaka till 3-2 innan BW 90 åter ryckte till sig en komfortabel ledning. Segern gör att BW 90 går upp på andraplats i tabellen, tre poäng bakom Prespa. IFK Trelleborg halkar ner en placering tack vare en sämre målskillnad än Åkarp.

Kulladal möter IFK Trelleborg på lördag.

Söndag--

Imorgon spelar alltså U-laget sin fjärde match för säsongen när man tar emot erkänt starka Tomelilla. Tomelilla har inlett serien med två segrar och en förlust. Kulladal har några skador att ta hänsyn till, mer om det i morgondagens inför match då jag vet lite mer efter kvällens träning.

Av 1938 - 5 maj 2012 18:05

Det dröjde till den fjärde omgången, men sen kom den. Kulladals första seger i division 3 på flera år är ett faktum efter en övertygande andra halvlek borta mot Furulund. Kulladal var det bättre laget med undantag för tjugo minuter i första där Furulunds kvittering dels fick igång hemmalaget och dels gjorde så att Kulladal blev osäkra. Mot slutet av halvleken tog dock Kulladal tillbaka det initiativ som man skapat första kvarten. I andra var det inget snack, vilket de tre målen avslöjar. En helt igenom underbar och urviktig seger för fortsättningen. Kulladal valde rätt väg vid det berömda vägskälet...

Matchfakta

Furulund - Kulladal 1-4 (1-1)

0-1 Robin Svensson (19) 1-1 (24) 1-2 Andy Borg (53) 1-3 Joel Bang Berg (55) 1-4 Andy Borg (70)

Varningar K: André Jönsson (1), Andy Borg (2)

Så var matchen

Redan med dryga minuten spelad kommer matchens första längre uppehåll, det skulle komma ett par sådana. En Furulundspelare får en olycklig smäll av Joel Bang Berg på vänsterkanten, han kan dock fortsätta spela efter några minuter. Frisparken som följer blir hyperfarlig, bollen går rakt igenom till Robin Svensson som tvingas till en jätteräddning längs marken. Hur domaren sedan kunde missa att ge hörna till hemmalaget låter jag vara osagt, domslutet kompenserades dock senare när domaren missar en hörna till Mattias Jurlander. Kort efter Furulunds läge avancerar den andra Robin Svensson upp på offensiv planhalva och drar till ett jäkla skott från trettiofem meter rakt i ribban, ett sus gick igenom mysiga Ljungvalla IP. Med tolv minuter spelare ska Kulladal göra 1-0 men Jörgen Mellberg tänker lite för mycket när han bara har att lägga in bollen i det öppna målet. Men målet kommer sju minuter senare när Eddie Ekblad hittar Robin Svensson i straffområdet, en otagbar nick likt Kompany i Manchester-derbyt säger 1-0 till bortalaget. Efter målet börjar Furulund så småningom flytta upp och man skapar några situationer som kunde blivit farliga men bra målvaktsspel av "Bobbie Lee" förhindrar det. Med halva halvleken spelad så kan han inte göra mycket när en hemmaspelare tillåts vända upp väl lätt och lägga in kvitteringen. Frustration hos Tränarduon eftersom Kulladal inlett så bra och sedan tappat allt. Frustration hos spelarna, där André Jönsson drar på sig ett gult kort. Bara minuterna efter har Furulund även en nick i utsidan av stolpen. Furulunds enkla spel gav för en stund utdelning, bortalaget hade väldiga problem att få väck bollen. Men Furulunds intensiva press kommer av sig och Kulladal kan mot slutet av halvleken åter ta över spelet. Daniel Jansson gör det strålande när han först bryter en boll, drar en tvåfotare och sedan försöker hitta Andy Borg i djupet. André Jönsson har ett sista läge innan paus, en skott som går strax utanför.

Andra halvlek är Kulladals från minut ett. Ett snabbt inkast av Eddie Ekblad hittar till Robin Svensson som i straffområdet hittar Jörgen Mellberg, hans nick är bra men går några meter utanför. 2-1 lät dock inte vänta på sig. André Jönsson gör ett lysande jobb som gör att bollen hittar fram till Mattias Jurlander som välter fram som ett ånglok till vänster. Hans fina inspel hittar Andy Borg på bortre stolpen, precis där han ska vara, och han har bara att raka in ledningsmålet. Bara ett par minuter senare är det åter dags när Eddie Ekblads hörna nickas ut till Joel Bang Berg som precis som mot Råå drar till på volley, ett fruktansvärt snyggt mål för 3-1. En klar kandidat till årets mål. Frustrationen har nu letat sig över till Furulund, deras nummer åtta drar till sig ett gult efter att ha gått hårt åt på Furulunds högerkant. Frisparken får man dock väck enkelt. Robin Svensson tycktes trivas i sin "Toni Kroos"-roll, för att tala Bayern, och han hade ett finger med i mycket. Hans samspel med André Jönsson och Joel Bang Berg var in det närmsta perfekt i andra halvlek, precis ett sådant samspel som Tränarduon eftersökte inför matchen. Efter sitt skott i första försöker han igen från trettiofem meter men denna gång går bollen utanför. André Jönsson spelade läcker fotboll i andra, och som han förtjänade att göra mål när han kom fram efter samspel med Jörgen Mellberg, hans avslut räddas dock av hemmamålvakten. Furulund får sedan ett sällsynt målläge när deras store toppforward tar in och spelar vidare, avslutet därefter går dock långt över. Med tjugo minuter kvar sätter Kulladal spiken när Andy Borg sätter sitt andra för dagen. Jörgen Mellberg gör det så bra när han hittar Andy Borg i mitten, som gör det lika bra och avslutar med vänstern förbi målvakten. Bytet som sker med kvarten kvar är också en liten tendens på att segern var nära. Jimmy El-Jaleb gör sina första serieminuter när han ersätter Robin Svensson, med bytet flyttar "Statham" ner på den offensiva rollen. Matchens andra längre avbrott kommer när Robin Svensson får en bristning i låret vid en utsparkssituation, tjuvlyssnade lite och hörde att han känt av det i en situation innan. En lyckad uttagning av Christoffer Persson räddade den situationen, men såklart väldigt tråkigt för "Bobbie Lee" som nyss fått ta över A-lagets sista utpost. Kulladal spelar ut sista kvarten, från bänken nämner "Ibra" självförtroendet som en anledning - man vågar göra saker som man inte gjort tidigare. "Totte" får göra ett första ingripande vid en tillbakapass och ett andra när han plockar ner ett inlägg. Sannerligen inte lätt att komma in som målvakt men han gjorde det på bra trots lite misskommunikation med försvaret. Kulladal får en fin omställningschans när Andy Borg, André Jönsson och Jimmy El-Jaleb kommer tre mot två men Andys pass mot "Jesus" blir lite sned och anfallet rinner ut i sanden. Med fyra minuter kvar får även den tredje avbytaren Christoffer Bengtsson göra sina första minuter i A-lagströjan för säsongen. Daniel Jansson får avsluta detta referat då han liver upp och snor åt sig bollen med några minuter kvar.

En första seger som betyder så mycket...

Matchens spelare utses idag av en gäst: Tobinho Sjöbäck!

Motivering: Svårt som f-n. Tyckte ingen gjorde en dålig match idag... Men den som stack ut förutom Andys två mål var Jurlander! Slutar aldrig jobba och sliter mycket i det tysta. Han rundade sin back et par gånger idag och framspelade till ett av Andys mål.

BW 90 - IFK Trelleborg (17)

För tabell och resultat på Råå - Åkarp gå in på "Tabell och resultat" på länkar här till höger --->

Bloggen håller även ett öga på...

Liria - Eriksfält 1-3
ÖT Smygehuk - Nydala 5-1

Olympic - Kvarnby 4-2

En tidig ledning till bortalaget vändes innan halvtid av Olympic till 3-1. Patrik Burda målade gånger två och det sista målet skickades in av tidigare Kulladalaren Ghassan Talozi. Tonny "TT" Tindberg stod i mål för Kvarnby. Olympic nu på femteplats, en seger från serieledning och Kvarnby farligt nära nedflyttning. Nästa match för Olympic: Tvååker borta den 13maj.

Följ ditt egna och andras KFF-tips på:

Tipsen, tabellen och menyerna till höger uppdateras imorgon!

YES!

Av 1938 - 4 maj 2012 23:33

Dagen innan den så viktiga sexpoängsmatchen mot Furulund gör Kulladal en ändring i truppen. Andreas Freij har lämnat återbud till matchen och ersätts av Christoffer Bengtsson. Därmed får "Bengan" chansen att göra sin första seriematch för säsongen. Hittills har det bara blivit till ett kortare inhopp i DM-matchen mot Höör (5-6 efter straffar). Med bytet förlorar man "Matas" snabbhet och fysiska förmågor, en allroundspelare. Med bytet vinner man en central spelartyp som har en kvicktänkt speluppfattning, en hungrig spelare som kan bli lite av en joker att ta in mot slutet.

Dessutom noterar vi...

Liria - Eriksfält 1-3 (1-1)

Jag sprintade från jobbet till Rosengård för att hinna till andra halvlek av matchen i div 5 Södra Skåne. Pausresultatet 1-1 stod sig en bit in i andra halvlek, en halvlek som var väldigt jämn inledningsvis. Men Fältets vackra ledningsmål till 2-1 genom forwarden Rickard Andersson, där han först får bollen förbi hemmaförsvaret och sedan bara har att nicka in bollen i tomt mål, fick laget att andas morgonluft. Ett ännu snyggare 3-1-mål genom Niklas Kronkvist, där han slalomåker mellan tre-fyra hemmaförsvarare, tar helt luften ur hemmalaget. Fältet säkrar därmed sin andra raka trepoängare efter klara 7-0 senast mot Vellinge och fortsätter sin kamp mot toppen. Liria med Kenneth Folkesson vid rodret har nu två segrar och två förluster. Nästa match för Fältet är den 12maj hemma mot BK Skansen.

Av 1938 - 4 maj 2012 11:52

Då bar det av till Furulund! Furulund är en annan nykomling som inlett säsongen lika svårt som Kulladal med tre förluster på lika många matcher. Det enda som skiljer lagen är ett gjort mål, till fördel för Kulladal. Båda lagen har mött seriefavoriterna Prespa utan att för den sakens skull ha gjort bort sig enligt rapporter. Men det är tydligt att de båda lagen har svårigheter framför mål, där man bara mäktat med ett respektive två. Tyder detta då på en målsnål match? Tvärtom tror jag... Båda lagen ser sin chans imorgon istället för rädslan att förlora.

Filip "LB" Ahlström

Kommentar: Nu var ju jag inte på träningen igår så för en gång skull kan jag med nöje diskutera lite kring uppställningen. En given fråga är huruvida Jörgen Mellberg gör sin första match från start imorgon. Återgår man i så fall till fjolårets uppställning? Tar då Andy Borg rollen som toppforward? Hur gör man med backlinjen? Blir det återigen Daniel Jansson på högerbacken, ett val som fått lite mothugg här och var. Lite fler frågor än konstateranden men ibland är det lite kul också.

Motståndet: Furulunds IK

Jag skrev lite om Furulund i onsdags (ni som redan läst kan utnyttja scrollern och bläddra ner lite):

Lördagens motståndare heter Furulund. Kulladals tuffa start på säsongen har satt laget i ett mycket prekärt läge, de nästkommande matcherna kommer kallas måstematcher vare sig man vill det eller ej. Kulladal har inte gjort en sämre start på säsongen under 2000-talet, och för dagens unga Kulladal kan det vara särskilt jobbigt. Men, som han i Lets Dance-juryn säger, det finns mängder med exempel på lag som inlett säsongen lika illa och klarat det galant senare. Det finns också exempel på när lag inlett strålande och sedan ändå åkt ur, till exempel 2007 när Kulladal var obesegrade första fem omgångarna av div 3 och ändå åkte ur serien. Det ena utesluter alltså inte det andra. Det här vänder Kulladal.

Furulund - ännu en nykomling

Den tunga inledningen till trots, Kulladal ligger inte sist i serien - det gör Furulund. Furulund är den tredje motståndaren på raken som är nykomlingar från div 4. Furulund har även dem tre raka förluster efter ett tufft inledande matchprogram med två av de tre huvudfavoriterna till serievinsten. I premiären blev det förlust hemma mot Prespa 0-2, i match två 0-4 borta mot BW 90 och nu senast 1-3 borta mot IFK Trelleborg trots att man ledde den matchen med 1-0. Furulund var inför serien tippat som jumbo av de flesta experter och resultatmässigt har man kanske inte motbevisat någon men läser man igenom de egna och motståndarnas referat så har man spelmässigt hållt en jämn nivå. Johan Heide gjorde det historiska första målet för Furulund i div 3 och det om något är något man kan ta med sig till lördagens match mot Kulladal.

2012 - kulmen på ett imponerande avancemang

Furulund har gjort en imponerande klättring i det skånska seriesystemet senaste åren. Efter bara en säsong i div 4 tog man steget upp till div 3 efter serieseger i div 4 NV Skåne före Klippan och Råå. Furulund och Klippan följdes åt under hela säsongen och endast under våren var gapet "stort" lagen emellan, då ledde Furulund med sex poäng. Men Klippan kom ikapp och under hösten var det jämnt hela vägen. Det blev också ett rent avgörande i seriefinalen i den sista omgången, här vann Furulund med 1-0 och säkrade avancemanget till div 3.

Goda minnen från tidigare möten

Kulladal och Furulund är inte två lag som mötts särskilt ofta genom åren. De båda lagen har bara spelat på samma serienivå under två säsonger, ifjol - då var Furulund i nordvästran och Kulladal sydvästran och i år. Men, det har ändå blivit till två matcher. 2010 spelades det match i DM och här segrade Kulladal med övertygande 5-0 efter hattrick av Ayhan Garip! Att notera från den matchen: Ingen av målskyttarna spelar kvar i dagens Kulladal. Det gör däremot matchens enda målskytt från fjolårets träningsmatch, Billy Hanafi. Kanske får han en chans i lördagens trupp, han var trots allt en av de nio som tränade i måndags. Att majoriteten av spelarna i truppen endast kommer med, i bästa fall, en träning i benen inför matchen på lördag är naturligtvis inte alls bra.

Hemmasegrar: 7st (vanligast tips: 2-1)

Oavgjort: 9st (vanligast tips: 0-0 och 2-2)

Bortasegrar: 51st (vanligast tips: 0-2

-----------------------------------------------------

Furulund kommer alltså till matchen med tre inledande förluster liksom Kulladal. Furulund har dock två bortamatcher bakom sig och två matcher mot Prespa och BW 90 som är två kandidater till serievinst. Man kommer till Kulladalsmatchen med en sund inställning, enligt egna hemsidan försöker man njuta av varje match och se div 3-deltagandet som ett äventyr. I och med det lägger man såklart över pressen på Kulladal, som enligt NordicBet-oddsen i våras sågs som ett mittenlag, men känner man till lite om Furulund så vet man också att det ligger något genuint och ärligt bakom det man säger.