Alla inlägg under april 2012

Av 1938 - 15 april 2012 14:41

Imorgon är U-lagets tur att vandra in i seriespelet. Man befinner sig även denna säsong i div 1, och har inför i år bland annat fått sällskap av IFK Malmö som 2011 provade på spel i div 1 Elit. En uppgift som blev dem övermäktig. Kulladal klarade sig kvar med nöd och näppe ifjol, till slut kom man en poäng ovan "nedflyttning" efter en knapp seger i sista matchen mot redan avsågade jumbon. Det var en trög säsong där U-laget fick stå till sidan för A-lagets strävan efter div 3. Kulladal mötte Di Gule säsongen 2010 då man spelade i samma serie och vann då i båda matcherna. Idag har båda lagen en starkare trupp att ta spelare av och det blir nog en jämn och spännande premiär på Stadions plan 7.

Av 1938 - 15 april 2012 14:21

Så var den uppdaterad! KFF-tipset har liksom ofjol fått en egen sida där ni kan gå in och se era egna tips, andras tips och hur ni ligger till poängmässigt: http://kfftips.tk/

Länken kommer finnas längre ner här i högermenyn, där även poängställningens topp 5 presenteras.

Av 1938 - 15 april 2012 11:23

Kulladal fick en jobbig start på säsongen när man hemma förlorade med 1-3 mot Malmö City. Som om det inte vore nog med förlusten, det var André Håkansson som sänkte sin forna klubb med två mål. Kulladal kom aldrig upp i tempo och det var först efter reduceringen till 1-3 genom Robin Svensson som det började hända saker offensivt. Nu gäller det att snabbt ladda om till Råå-matchen på bortaplan kommande lördag.

Matchfakta

Kulladal - Malmö City 1-3 (0-1)

0-1 André Håkansson (45) 0-2 Arlind Tahiri (46) 0-3 André Håkansson (68) 1-3 Robin Svensson (74)

Varningar K: Daniel Jansson (1), Mattias Jurlander (1)

Så var matchen

Matchen inleds lite trevande, tydliga tendenser på premiärnerver från båda håll. Det mest uppseendeväckande första tio minuterna är när bortalaget ropar på hands i offensivt straffområde men domaren är inte ens i närheten av att blåsa straff. Några minuter senare får bortalaget till en till synes utmärkt kontring men den rinner ut i sanden efter en misslyckad bollmottagning. Kulladal har problem att få till något på offensiv planhalva och de få lägen man skapar kommer ofta från kanterna, som när Erik Larsson jobbar fram ett inlägg, men i mitten hade Robin Svensson det tufft under premiärmatchen - många gånger var "Ibra" alldeles för ensam. Malmö Citys omställningar var farliga, två av målen kom till på detta vis. I mitten av första halvlek kommmer man plötsligt fyra mot tre sedan Kulladals mittfält tryckt allt för långt upp, men ett helt misslyckat skott räddar Kulladal från ett baklängesmål. Kulladal hade tydliga problem att täppa igen luckan som bildades mellan försvar och mittfält, det gjorde i sin tur att Malmö City var först på både andra- och tredjebollar. Kulladals målchanser var lätträknade första sextio minuterna, det farligaste läget kom sedan Andy Borg blivit fälld strax utanför straffområdet men Eddie Ekblad lyckades inte få frisparken förbi muren. Förutom frisparken har även Erik Larsson och nämnda Andy Borg varsitt läge men avsluten räcker inte till. Sista tjugo minuterna av första halvlek är Malmö Citys och hade det inte varit för Daniel Janssons precisa försvarsspel, offensivt slarv från bortalaget och Dejan Malenovics utrusning så hade det stått 0-1 på tavlan. Det skulle emellertid komma ändå. En fram till dess relativt anonym André Håkansson springer sig fri mot en utrusande Dejan Malenovic och har inga problem att lobba in bollen i mål. Respektfullt mot sin gamla klubb så undviker André Håkansson att jubla och tillsammans med hundratalet besökare konstaterar vi att ställningen i paus är 0-1.

Kulladal fick värst möjliga avslutning på första halvlek och värst möjliga inledning på första halvlek. Halvleken är bara minuten gammal när bortalaget får en frispark några meter från straffområdet. En välskruvad, men inte så hård, frispark letar sig i mål bakom en passiv Dejan Malenovic och 2-0 är ett faktum. Kulladal försöker leta sig in i matchen, och Tränarduon provar med ett dubbelbyte. De två innermittfältarna Henrik Nilsson och Filip Ahlström, som liksom övriga laget kändes desorienterade, offrades mot Andreas Freij och Joakim Söderlund, som gick in som högermittfält respektive högerback och flyttade därmed in Joel Bang Berg och Erik Larsson på innermittfältet och Samir Diaz Emanuelsson upp på vänstermittfältet. Tränarna sökte mer speed in en trög lagdel. Visst gav det resultat. Kulladal förmådde att trycka upp mer, i takt med att Malmö City växlade ner något. Eddie Ekblad fick ännu ett bra frisparksläge, men återigen går den i muren. Men när Kulladal börjar få igång ett offensivt spel och försöket att hämta in 0-2-underläget får André Håkansson ett omställningsläge där han hårt trängd lyckas peta in bollen i mål. Vad som kan diskuteras är domarens avblåsning innan bollen letat sig i mål, förmodligen blåser han straff då han ansett att Daniel Jansson varit för hård men när bollen går i mål blåser han för mål och förbryllade Kulladalare tvingas acceptera ödet, 0-3 och hemvändaren har gjort två av målen. Det som känns bra inför kommande matcher är Kulladals sista tjugofem minuter där man försöker och också skapar. Med kvarten kvar får Robin Svensson ett läge från straffpunkten, och har inga problem att sätta dit 1-3 trots att Malmö Citys utbytte 0-2-målskytt upprepade gånger skrikit: "Han missar! Han missar... Han missar! Han missar...", så pass mycket att bänken fick lugna ner honom. Med det i åtanke och en psyktackling på Andreas Freij, för övrigt nybliven lagkapten när "Duncan" gått ut, som borde resulterat i rött kort så konstaterar vi snabbt att City inte plockar hem några Fair Play pris efter årets säsong. Kulladal har en period i matchens slutskede där man spelar riktigt bra, bland annat har Eddie Ekblad en kanon några meter över. De tre inhopparna gör det bra (André Jönsson ersatte Samir Diaz Emanuelsson med tjugo kvar) och vänder matchbilden till Kulladals fördel. Förlusten till trots så finns det punkter att ta med sig till Råå på lördag. Men tre nycklar måste man hitta under veckans träningar för att få till en starkare offensiv:

- Mer beslutsamma!

- Hungrigare!

- Starkare!

Matchens spelare går som vanligt att rösta på i menyn till höger...

Även...

Eriksfält - Skabersjö 2-2 (Oliver Berghult, Andreas Romansoff)

Klagshamn - Olympic 2-4 (Dawda Ngum, Självmål, Ghassan Talozi, Ersan Mujevic)

Av 1938 - 14 april 2012 00:11

Glöm inte att ni som vanligt numera kan följa matchen på 1938:s FB-sida som lyder: http://www.facebook.com/pages/1938/108656032582940

Denna rapportering ersätter den tidigare sms-rapporteringen. Du behöver inte vara medlem för att följa matchen.

Glöm heller inte lämna in era KFF-tips innan kl 14 imorgon!

Sov gott!

Av 1938 - 13 april 2012 23:18

Barrikaden - Nydala 3-3 (2-0)

N: Cliff Lindblad, Jimmy Strandberg, Adam Hertz Manning

Vi kastar ett öga på Nydala IF och deras seriepremiär tidigare under kvällen. Inför ett femtiotal åskådare (allt enligt domarrapporten) på Heleneholms IP inledde Nydala sitt äventyr i div 5 mot Henrik Nilssons gamla klubb, Barrikaden. Barrikaden var också motståndare 2011 då man spelade i samma serie, Nydala vann hemma med 2-0 men förlorade borta med 1-5. Liksom Nydala kvalade Barrikaden upp. Inför matchen smsade jag lite med KFF-profilen och innermittfältaren i Nydala Martin Persson och han såg med tillförsikt fram emot matchen och hur förberedda man var för spel i en division upp. Nydala gick som bekant upp från div 6 ifjol genom att kvalbesegra Anderslöv.

Enligt rapporter var man inte alls förberedda den första timmen. Efter femtiofem minuter var ställningen 3-0 till hemmalaget efter två mål av Mario Dri och ett av Kristian Stenkula. Men vad hände sen? Duktige Cliff Lindblad som är utlånad från BK Flagg gjorde 1-3 efter sjuttio minuter. Före detta Kulladalaren Jimmy Strandberg reducerade ännu en gång till 2-3 åtta minuter senare. Med fem minuter kvar fick man också in en kvittering till 3-3 genom Adam Hertz Manning, ett av nyförvärven inför säsongen. En mindre bra inledning på säsongen förvandlades till, får man väl ändå säga, en halv seger. Nydalas trupp innehöll fem tidigare Kulladalare, förutom Martin Persson även Martin Sandén (bror till A-lagets Marcus Sandén), Niklas Andersson, Jimmy Strandberg och Mikael Lindh. Eventuellt någon till som spelade innan jag började följa seniorlaget.

"MP:s" kommentar efter matchen löd: "Vi låg under med 3-0 och vänder till 3-3, och efter det skapar vi till och med tre riktigt bra chanser. Men 3-3 i premiär. Ok!! J-vla fin moral i gänget idag".

I nästa match möter Nydala Vången på hemmaplan den 21april kl 13.

12. Furulunds IK

Kommentar: Höllviken storsatsar för att ta klivit tillbaka till div 2 direkt efter att förra året inte varit i närheten av ett nytt kontrakt. En av värvningarna stavas Joakim Persson och kommer närmast från Lunds BK i div 1 där han varit en av lagets bästa spelare 2011. Värvningen är en av flera starka och med dem i ryggen så bör det här laget räcka långt. Detta syns inte minst på resultaten i träningsmatcherna där man enbart förlorat mot danska Fremad Amager. Det mesta imponerande resultatet kom emot Kvarnby (div 2) där man segrade med hela 4-0! Höllviken kommer dominera serien denna säsong och utmanas alltså främst av Prespa. Till och med så pass att jag lovar att inte raka mig på en månad om Höllviken inte spelar i div 2 2012 (med reservation för ekonomiska problem). Höllviken inleder borta mot Höganäs den 14april.

Nordic Bet odds för serievinst: 2.45 (1)

Kulladal möter Höllviken: Omg 11: 20juni (B), Omg 12: 27juli (H)

Av 1938 - 13 april 2012 17:50

Då var det äntligen dags! Efter månader av väntan är det mindre än ett dygn kvar till premiären i div 3 SG. Kulladal inleder mot Malmö City på hemmaplan. Malmö City började våren imponerande men lågan har så smått slocknat och på det senaste har man haft svårt att plocka hem segrar, därmed rätt likt Kulladal i form. Låt mig ta er igenom förutsättningarna inför det stora dramat.

KULLADAL - MALMÖ CITY FC

OMG 1 DIVISION 3 SÖDRA GÖTALAND

LÖRDAGEN DEN 14APRIL KL 15

Kulladals trupp till matchen

LK: 5. Henrik Nilsson

1. Dejan Malenovic, målvakt (NY från Prespa Birlik)