Alla inlägg under april 2012

Av 1938 - 20 april 2012 13:02

Då var det dags för nästa utmaning! Imorgon åker Kulladal till Råå för match i andra omgången av Div 3 SG. Liksom Kulladal är Råå nykomling i serien och liksom Kulladal så kvalade man upp. I premiäromgången ordnade man en poäng i slutminuterna borta mot IFK Trelleborg, 2-2. Kulladal har en frisk trupp och med undantag för Tobinho Sjöbäck och Jörgen Mellberg så är samtliga spelare tillgängliga för spel.

Till div 3 genom Halländsk kval

Efter en tredjeplats i den så jämna div 4 NV Skåne så lyckades Råå knipa en plats i kvalet till div 3. Kvalplatsen säkrades för övrigt genom märkliga 6-4 borta mot Häljarp i den sista omgången. Det mest märkliga med den serien var annars att jumbon Kågeröd gjorde 14mål och släppte in sanslösa 106mål, det är inte det märkligaste: Man vann ändå två matcher! Ingen av segrarna kom mot Råå. Råå gjorde en imponerande slutspurt av serien då man vann de sex sista matcherna efter den tunga förlusten hemma till mittenlaget Eket. Efter halva serien såg man inte direkt ut som ett lag som 2012 skulle spela i div 3, då hade man nämligen fyra förluster och bara fem vinster på sitt samvete. Men efter sommaren hända något, och med kvalet avslutade man hösten med nio raka segrar.

Efter två inledande vinster i kvalet, mot Alvesta och Laholm, ställdes man mot Snöstorp/Nyhem i en avgörande match. Hemmamatchen slutade med seger 3-1 och med full pott och målskillnaden 10-2 var det inget snack om vilket lag som förtjänade div 3-platsen. Platsen i årets div 3 SG är för övrigt den främsta Råå haft så långt Everysports arkiv sträcker sig (1999).

Oavgjort i premiären efter stark upphämtning
I premiären i Trelleborg lyckades Råå kriga sig till en poäng efter att man i andra halvlek hämtat upp ett underläge på 2-0. Sju minuter in i andra halvlek tilldömdes man en straff sedan en IFK:are fått bollen på handen. Med åtta minuter kvar tryckte man också in en kvittering. Målskyttar: Daniel Nilsson och Andreas Nilsson. Läs mer om matchen: http://www.laget.se/IFKTRELLEBORGFB/2428-nyhetsarkiv-item-158351.html

Resultaten i träningsmatcherna har varit lite upp och ned. Samtidigt som man slagit Höganäs och spelat oavgjort mot div 2-laget Eskilsminne så har man förlorat hemma mot Di Gule från div 4. Många frågar sig säkert var de har Råå för tillfället, jag är en av dem.

Två oavgjorda möten sen tidigare
Kulladal och Råå spelade i samma div 4 2009 och lika jämnt som det var mellan lagen resultatmässigt var det nästan i serien där Kulladal slutade trea och Råå fyra, endast två poäng skiljde lagen åt. Första matchen hemma på Kulladal det året slutade 0-0 och i returen blev det 2-2 sedan Robin Svensson och Mattias Andersson gjort Kulladals mål.

Olympic - Ramlösa, imorgon kl 14

Olympic har tagit ut sin trupp till morgondagens match mot Ramlösa. Ramlösa inledde div 2 SG på bästa sätt när man krossade Högaborg med 5-0. Olympic i sin tur nådde "bara" 4-2 borta mot, vad många anser vara ett lag i fritt fall, Klagshamn. Tre tidigare Kulladalare är med i truppen: Mattias Hansson, Ghassan Talozi och Richard Rosdahl. Fullständig trupp kan läsas på: http://olympicfans.bloggplatsen.se/2012/04/20/7772061-truppen-mot-ramlosa/

Av 1938 - 19 april 2012 22:58

Vilken galen match i EL mellan A Madrid och Valencia. Ångrar lite att jag slog över till debatt, men kan ju inte se fotboll 24timmar om dygnet, eller? Hur som helst har jag en träning att rapportera ifrån tidigare under kvällen. I skön vårvärme genomförde man en hundraminuters lång träning. Ikväll saknades endast Andy Borg från lördagens tänkta matchtrupp. Jörgen Mellberg står just nu som frågetecken för deltagande i U-laget som söndag möter Torn på hemmaplan, osäkert om han hinner hem dock. Tobinho Sjöbäck var kvällens tredje saknade person, det går inte en träning utan att jag tänker på Kulladals nummer 14.

Även ikväll delades truppen upp i två delar där tolv spelare (två målvakter) spelade för sig och resterande spelare för sig. Man höll dock på med samma övning, lirande på en avgränsad yta utan mål. Efter den övningen tog Pålle med samtliga spelarna upp på gräsytorna och körde kortare löpningsövningar. Efter det var det dags för klassiska ut med liken där det röda laget hade en tillfällig dominans. Bollarna spreds i vanlig ordning ut över hela idrottsplatsen och frågan är om klubben inte ska satsa på att chippa bollarna.

Man pratade inte så mycket om lördagens motståndare på träningen, det enda jag lyckades fånga upp och även deltog i diskussionen kring är huruvida Kulladal kan använda sina blåa tröjor eller om man får klä sig i rött. Det troliga är att båda matchställen följer med till Råå. Känslan är att Kulladal är riktigt laddat för lördagsmatchen och oavsett motstånd så ska man bara plocka sina första poäng i div 3 på fem år. Notera för övrigt kommentaren från Andreas Nilsson i föregående inlägg. Råå har alltså vunnit Svenska Cupen och kommit tvåa i Allsvenskan, en rolig notis bara.

Tränarduon har tagit ut en sextonmannatrupp. Det är inte de stora förändringarna i matchtruppen, Dejan Malenovic fortsätter i mål men med skillnaden att Robin Svensson denna match står som reserv bakom honom. Christoffer Bengtsson är enda spelaren från i lördags som inte tar plats i denna trupp. Huruvida det blir förändringar i startelvan, det får ni se på lördag.

Inför match under morgondagen!

Av 1938 - 19 april 2012 12:29

Då laddar vi inför seriens andra omgång. Trots förlusten i premiären så är det alltså tjugoen omgångar kvar att spela om, även om det inte alltid känns så efter en inledande förlust. Låt oss rikta blickarna mot fiendeland, och närmare bestämt Råå.

Av 1938 - 17 april 2012 22:54

Vilket drama första semifinalen i Champions League bjöd på! Försöker ladda om för att skriva om kvällens träning.

Kvällens träning bjöd på underbart vårväder och kanske var det det som lockade ut några nyfikna åskådare som studerade träningen från läktaren. I samband med det måste jag bara tacka för den support U-laget fick igår! Jag räknade till åtminstone tio-femton supportrar på plats och ni kan bara ana vad det betyder för spelarna. Underbart! Hoppas ni kände att ni fick igen "entrépengen" när laget spelade ut som man gjorde. Jag kom ut efter en dryg halvtimme av kvällens träning och då hade Tränartrion valt att dela upp truppen, där samtliga utom sex spelare från igår deltog i en spelsekvensövning.

En övning där spelarna fick chansen att öva på lite spelsekvenser, kanske läge att inte berätta mer då det väntar match lördag

De övriga som var Mattias Andersson, Hozan Faridoon, Denniz Salih, Mukremin Semovski, Calle Stenberg och Mattias Stigsson spelade tre mot tre på en mindre plan. Liksom förra året verkar uppdelningen A och U bli verklighet även i år. Spelarna verkade i alla fall ta tillvara på situationen och såg ut att ha kul under spelets gång.

De sex spelarna som spelade för sig under ledning av Ralf Ekberg

Fortfarande kan saknade på träningen räknas på en hand. Inget nytt om Tobinho Sjöbäck som väntar på en magnetröntgen av sitt knä. Henrik Nilsson saknades också på kvällens träning och där är det troligen papparollen som är förklaringen. Även Jörgen Mellberg som fortsatt är på jobbuppdrag saknades, förhoppningsvis är han tillbaka om en omgång eller två.

Efter övningen fortsatte träningen med att de som ville från igår fick joina de andra att springa några ruscher över planen. Trots två veckors semester var Jimmy "Jesus" El-Jaleb långt framme. Efter det fortsatte "A-laget" med lirande på två mål. Då gick jag in, dels för att jag var lite väl lättklädd för att stå emot den kalla vinden och dels för att börja hutta in tvätten från resterande spelare. Träningen slutade för övrigt lite senare än vanligt och enligt Micke Sander har man en halvtimme extra att förfoga över på tisdagarna.

Inför lördag är moralen på topp igen, trots nederlaget i lördags, vilket kan tros bero på att U-laget segrade övertygande igår och därmed spred glädje i gänget. Spelarna verkar oerhört spelsugna.

Solen värmde spelarna i den kalla vinden och var nog bara orosmoment för målvakterna

Ny träningsrapport torsdag!

Av 1938 - 17 april 2012 13:36

Kulladals DM-match mot Höör kommer att spelas nu på tisdag (den 24april). Klubbarna är överens om matchdag och matchstart kommer att vara kl 18.30 Med största sannolikhet kommer matchen att spelas på konstgräset eftersom man måste gardera för eventuell förlängning, då kan mörkret har slagit till.

Höör inledde säsongen med en 0-2-förlust hemma mot IFK Hässleholm, ett förmodat topplag i div 3 SÖ Götaland.

Innan dess spelar seniortruppen två matcher. Kulladals A-lag möter Råå på bortaplan lördag kl 15 och U-laget ställs mot Torn på hemmaplan söndag kl 14.

DM
Av 1938 - 17 april 2012 13:21

Tidigare idag blev det klar att Ajsel Kujovic skrivit på för Kulladals konkurrenter, Höganäs BK. Kujovic kommer närmast från Landskrona BOIS i Superettan och får ses som ett klassförvärv. Han fick inget nytt kontrakt med BOIS inför säsongen, trots sju mål ifjol, och eftersom han missade en övergång under transferfönstret så är enda alternativet för fotbollsspel att skriva ett så kallat amatörkontrakt, vilket innebär spel i div 3 eller nedåt.

Kujovic har spelat i Allsvenskan med Halmstad BK och även provat på som ungdomsproffs i Feyenoord. Förutom det har han en del U21-landskamper på meritlistan. Han har hunnit bli 25år. Kontrakt gäller till sommaren då ett nytt transferfönster öppnas.

För Höganäs är det naturligtvis ett mycket bra nyförvärv. Höganäs inledde serien starkt när man besegrade en av favoriterna till serievinst, Höllviken med 1-0. Frågan är om man kan förbättra sitt bortaspel från ifjol tillräckligt för att vara med och slåss i toppen. Närmast möter man Malmö City på bortaplan. Kulladal ställs mot Höganäs i omgång 7 på bortaplan.

Källor:

hd.se

Höganäs hemsida

Av 1938 - 16 april 2012 22:53

Trots ett tungt ledningsmål för hemmalaget IFK Malmö lyckades Kulladal få med sig tre härliga poäng i premiären av div 1 Reserv. Precis innan Di Gules ledningsmål hade Mattias Andersson haft en nick som såg ut att kunna vara över mållinjen. Men Kulladal kom snabbt igen och kvitterade genom André Jönssons nick efter en halvtimme. Efter paus dominerade Kulladal tillställningen och det tidigare ledningsmålet av André Jönsson var bara början på segerdefileringen. Matchen slutade 4-1 efter att Jimmy El-Jaleb och lagkapten Christoffer Bengtsson gjort varsitt. Perfekt start på säsongen!

Matchfakta

IFK Malmö - Kulladal 1-4 (1-1)

1-0 (21) 1-1 André Jönsson (26) 1-2 André Jönsson (52) 1-3 Jimmy El-Jaleb (70) 1-4 Christoffer Bengtsson (72)

Varningar K: André Jönsson (1), Christoffer Bengtsson (1)

Så var matchen

Redan med en minuts spel får hemmalaget ett jätteläge att ta ledningen men Robin Svensson gör en jätteräddning på avslutet. En av matchens absoluta förgrundsfigurer kom att bli André Jönsson som tidigt ville visa var skåpet skulle stå och att petningen i lördags var felaktig, det skulle komma att synas tidigt när han efter ett bolltapp jobbar över hela planen och bryter tillbaka bollen. Kulladal bjöd stundtals på ett helt underbart spel, ett exempel på det är Andreas Freijs fina skarv till en vänsterspringande Billy Hanafi (som åter var på sin rätta position efter vänsterbacksplatsen senast!), det ledde till en av många Kulladalshörnor. Just Andreas Freij var lika pigg som sin gode vän André Jönsson och var i en sekvens på några minuter, som följde hans fina skarv, överallt. Minuten senare bjuder Kulladal på ännu en fin spelsekvens när André Jönsson lägger upp till Christoffer Bengtsson som finner Billy Hanafi som i sin tur hittar Mattias Andersson, det blir hörna. På hörnan får "Super-Mario" till en fin nick som dock räddas på mållinjen, flera Kulladalare ropar på mål men 0-0 står sig. Som så många gånger förr är det istället Di Gule som kan sticka upp och måla. Denniz Salih är lite väl het på gröten när han fäller en kanariefågel, domaren pekar på straff och IFK Malmö har inga problem att lägga in straffen bakom "Bobbie Lee" i Kulladalsmålet. Men Kulladal tappar inte modet, tvärtom. Man ökar intensiteten något och är nära att få i mål ett skottinlägg från vänster. Billy Hanafi och Andreas Freij provar att byta kant vilket skulle ge omedelbar succé när "Mata" kommer ner längs sin nya högerkant och slår ett perfekt inlägg till André "Stevie G" Jönsson som nickar in kvitteringen, ett fint mål. Kulladal får två lägen till innan paus. Christoffer Bengtsson får det ena, en frispark som han dock skjuter i utsidan av muren och Joakim Söderlund hittar Freij för det andra - ett avslut som målvakten räddar till hörna.

I paus gör Kulladal fyra byten. Som bestämt på förhand ställer sig Christoffer "Totte" Persson i mål, comebackande Mukremin Semovski går in på mitten, nyss hemkomna Jimmy El-Jaleb går in på topp och Hozan Faridoon går in på vänsterbacken. Mattias Andersson, Denniz Salih, Robin Svensson och Joakim Söderlund får vila. IFK Malmö rivstartar även den andra halvleken och är bara en tveksam offsideavblåsning ifrån att sätta ledningsmålet till 2-1. Några minuter senare är det istället Kulladal som får läget. André Jönsson tar hand om en inläggsretur och lyfter elegant in 2-1 höger om målvakten, ett klassmål. Kulladal får allt större kontroll på matchen ju längre matchen lider. IFK Malmö blir frustrerat, vilket Hozan får känna på när han får ta emot en tuff tackling på vänsterkanten. Men Kulladal utnyttjar skeendena på bästa sätt. Freij provar en "tysk" frispark när han krutar in en frispark i mitten av straffområdet, det ger så småningom Calle Stenberg ett läge men han skjuter bollen högt över. IFK:s målchanser i andra är lätträknade men med kvarten spelad gör man en fin omställning efter bollvinst på mittplan, tyvärr för Di Gule är avslutet av det sämre slaget. Kulladal har bollinnehavet och skapar också flest chanser, men mitt i en chanskavalkad för bortalaget sticker man emellan och är inte långt ifrån att få in bollen men "Totte" kan till slut fånga in. Med tjugo minuter kvar är det istället U-lagets skyttekung från ifjol, Jimmy El-Jaleb, som kan stänga matchen med sitt 3-1-mål. Andreas Freij slår en utmärkt frispark som "Jesus" skarvar i mål, även det ett fint mål. Kvällens målvakter i Kulladal har haft brådare dagar än den här men man gjorde det bra mest hela tiden, "Totte" var snabbt ute och rensade undan ett potentiellt läge för IFK Malmö. Med arton minuter kvar stänger "Bengan" definitivt matchen när han petar bollen förbi en utrusande IFK-målvakt. Passningen kommer, om jag förstod Ralf rätt, från Mukremin Semovski. Lagkaptenens första mål i U-laget sedan 2010! "Jesus" är nära sitt andra mål för kvällen när han kommer fram från höger, men Di Gules duktige målvakt räddar till hörna. André "Stevie G" Jönsson gör ikväll sannerligen skäl för sitt smeknamn, med få minuter kvar av matchen provar han också ett skott från över trettiofem meter, varför inte en kväll som denna... Men bollen går över. Jesus får matchens sista målchans, eller inte riktigt eftersom han inte får tag i Freijs inspel från höger.

Kulladal U gör den bästa matchen sedan jag blev lagledare i U-laget, möjligtvis med konkurrens av matchen i Bromölla... Underbart!

Tre stjärnor...

***

André Jönsson - Riktigt bra ikväll. Tvåmålskytt och ett finger med i allt. Så dominant som han var ikväll så är frågan om han inte är aktuell för en startplats på lördag.

**

Andreas Freij - Lysande inläggsfot som gav två framspelningar. Syntes att han var på spelhumör. Nyttig för de yngre med sin erfarenhet.

*

Christoffer Bengtsson - Krigade under hela matchen och retade gallfeber på moståndarlaget. Fick äntligen göra mål igen!

Backlinjen måste också berömmas. Där väljer jag att framhäva ett suveränt kollektiv. Hela laget gör en bra insats ikväll, ingen föll utanför ramen...

Hässleholm - Torn 3-3

Kommande matcher (som vanligt är omgångarna spridda, så jag väljer kommande matcher istället för omgång till omgång):

Råå - Tomelilla sön kl 13

Kulladal - Torn sön kl 14

Svedala - Lödde sön kl 17

BW 90 - IFK Malmö tis kl 18.45

Av 1938 - 16 april 2012 11:00

Andreas Freij är med i U-lagets trupp som möter IFK Malmö ikväll

Under gårdagen fick U-laget oväntad förstärkning när Andreas "Mata" Freij meddelas klar för U-lagets match mot IFK Malmö senare idag. Det är en klar förstärkning med tanke på hans inhopp mot Malmö City i lördags som får ses som fullt godkänt. Freij hoppade in som högermittfältare när man samtidigt flyttade in Erik Larsson i mitten. Att han samtidigt tog hand om kaptensbindeln visar vilket förtroende Tränarduon har för honom. Ifjol spelade "Mata" inte en enda U-match.

Med Freijs tillkomst till truppen kommer samtliga avbytare från lördagens match till spel ikväll.

IFK Malmö kommer följande trupp till matchen:

Ali Al Kefagy, David Karlsson - Andreas Åkerlund, Christoffer Nilsson, Daniel David, Denis Durgutovic, Felipe Delvalles Baioni, Lucas Horntvedt, Mahmoud Muhsen Sandouqa, Michael Popoola, Mohammed Kaddoura, Muhamadu Lamin Tamba, Omar Rincon Buritica, Thaer Muhsen Sandouqa, Walid Shams

Tränare Mladen Blagojevic säger inför match så här till ifkmalmo.com:

"Det ska bli riktigt roligt att starta upp U-laget med match hemma mot Kulladals FF. Vi har ett bra lag på banan och förväntar oss en tuff kamp"