Av 1938 - 11 oktober 2011 23:22

Under luppen!

med...

Tobinho Sjöbäck

Högerbacken Tobinho Sjöbäck har gått från klarhet till klarhet under säsongen och är en av lagets mesta givna spelare. Då spelade han ändå stora delar av fjolåret på mittfältet! Säsongen började på ett utmärkt sätt när han i 3-0-segern mot Eriksfält i premiären blev utnämnd till bästa spelare. Tobinho har fått ett större utrymme när främsta konkurrenten om backplatsen Joakim "Söder" Söderlund bytte till Nydala under säsongen. Något han tagit till sig på bästa sätt. Om jag minns rätt har Tobinho missat EN träning under säsongen och är alltid först på plats både under match och träning. Tobinho tillhör den "gyllene generationen" av 89:or som bidragit till att hålla Kulladal levande sen degraderingen från div 3. Totalt har det blivit till ett mål under säsongen, och det i seriens sista match mot Åkarp! Naturligtvis missade jag det...

Favoriträtt: Pizza
Vad gör du när Olympic förlorar? Finns den klubben fortfarande?
Vem i laget skulle du helst ha med dig till en öde ö? Robin "Pölsen" Svensson, han är ju snickare. Kanske kan bygga något så man kommer där ifrån!

P-02:orna

Även om Kulladals seniorer är mitt uppe i ett spännande kval så får vi inte glömma Kulladals framtid - ungdomarna. I serien Bloggen synar: Ungdomslagen fortsätter bloggen att följa ungdomslagens framsteg. Föreningen har som tidigare nämnt många framgångsrika ungdomslag, däribland p97orna som gått från klarhet till klarhet. Tidigare under säsongen mötte man självaste AIK och vann. I förra veckan var det p02ornas tur att ställas mot ett storlags dito. Förra veckan spelade nämligen p02orna träningsmatch mot självaste Landskrona BOIS i Landskrona.

De duktiga p02orna tränas av Simon Bergquist (för övrigt son till mångåriga lagledaren för seniorerna Lars "Baffe" Bergquist) och Mattias Andersson.

Matchfakta

Landskrona BOIS - Kulladal 1-3

K: Adbulah Hassan 2, Viktor Kutlesovski

Publik: -

Så var matchen

Matchen i Landskrona slutade i en fenomenal 3-1-seger för våra mörkblåa hjältar och "Baffe" var inte lite lyrisk när han fick reda på resultatet. Jag tog i kontakt med Simon för att höra om matchen, han berättar:

Det var en mycket fartfylld match där BoIS hade fruktansvärt mycket boll men våra backar höll sina positoner och täckte många farliga skott! Vår målvakt Antonio (Grasso red.) gör sitt livs match och är utan tvekan matchens lirare! Vi fick anpassa vårt spel efter matchbilden och leva på kontringar som vi lyckades med gång på gång och det resulterade i tre mål!

Matchens lirare: Antonio Grosso

Stort grattis!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Grattis även till Richard Rosdahl och Tonny Tindberg till seriesegern respektive nytt kontrakt i div 2 Södra Götaland! Tre Ex-Kulladalare kan komma att fortsätta kommande säsong och i så fall utlovas en bättre uppföljning...

Av 1938 - 9 oktober 2011 12:17

Efter bara några minuters spel i gårdagens match krockade yttern Jimmy "Jesus" El-Jaleb med bortalagets målvakt, en smäll som verkade ta mycket illa och som tvingade Kulladal till ett första byte redan efter sex minuter.

Ont - men inget brott

Det var under gårdagens inledande kvalmatch mot Brantevik/Rörum Österlen som skadan var framme. Jesus fick en knuff i ryggen av en försvarare varpå han rammade målvakten hårt. Båda spelarna låg kvar till en början och medan B/R Österlens målvakt kunde fortsätta så tvingades Jesus till byte mot Samir "Samme" Diaz Emanuelsson. Idag kommer Jesus med lugnande besked och hälsar att det inte ska vara någon fara för vidare spel i kvalet: "Jo, det är lugnt! Har väldigt ont bara. Men det är inget som är sönder, som tur är. Har bara fått en ordentlig smäll, så något ledbandsfäste".

Rehab väntar

Han hälsar vidare att han kommer att ta det lugnt under veckans första träningar och ta hjälp av Fia: "Fia ska kolla på det på måndag". Jesus sållas därmed till Andreas "Mata" Freij och Billy "Guische" Hanafi som inte tränat på grund av sjukdom. Förhoppningvis kan de båda komma tillbaka i lagom till sluttampen av kvalet.

Behövs i resterande matcher

En ovanlig spelartyp som Jesus, som löper och löper och löper, kan behövas mot ett lag som Perstorp som trots resultatet enligt rapporter var rätt överlägset mot Klippan i lagets första kvalmatch. Det ska dock tilläggas att Klippan drabbades av en utvisning i första halvlek som tvingade dem att spela med tio man hela andra halvlek. Nu gjorde Samme ett lyckat inhopp igår och med Jesus tillbaka så har Tränarduon även där ett delikat problem att lösa. Det är ett till synes segervisst Perstorp som Kulladal möter på lördag, Perstorps hemsideskribent skriver: "Klippan som föll på mållinjen i seriespelet får nu det tufft att avancera upp till division 3, vilket jag tycker är jäkligt synd. Orsaken till detta är dessa fantastiskt roliga derbyn som det alltid blir när "storebror" (Klippan red.) möter "lillebror" (Perstorp red.). Ni får tolka det som ni vill!

"Söder" och "MP" kvalsegrade

Samtidigt som Kulladal inledde sitt kval till div 3 så gjorde Nydala detsamma när man hemma tog emot div 6-kollegan Anderslöv i kvalet till div 5. Nydala lyckades nå kval efter att ha kommit trea i Malmösexan bakom seriesegraren Håkanstorp och tvåan Barrikaden som för övrigt också gick till kval. Nydalas trupp mot Håkanstorp innehöll ett flertal tidigare Kulladalare i laget: Joakim "Söder" Söderlund, Martin "MP" Persson, Martin Sandén, Mikael Lindh och Jimmy Strandberg (av de jag känner till bör tilläggas...). Efter två mål av Mattias Karlsson så gick Nydala till pausvila med överläge 2-0. Dessvärre lyckades man inte hålla tätt bakåt då man i den åttioförsta minuten släppte in 2-1. Extra tungt eftersom bortalaget drabbades av en utvisning tjugo minuter tidigare. Slutresultatet skrevs till 2-1 och nu väntar lördag en tuff retur, matchstart kl 14. Vid sammanlagd seger mot Anderslöv går Nydala upp till div 5.

Söndag: -

Ha en trevlig söndag! Själv ska jag på handbollsderbyt! Igor Vori!

Av 1938 - 8 oktober 2011 17:14

Kulladal inledde kvalet till div 3 på bästa sätt när man på lördagseftermiddagen besegrade Brantevik med 4-0. Första halvlek var Kulladals och man gick till pausvila med en rättvis 1-0-ledning efter mål av toppforwarden Robin Svensson. Andra halvleks första halva var lite nervös då Brantevik sakta letade sig in i matchen och också hade några bra chanser. Men när Jörgen Mellberg på egen hand satte tvåan efter en riktig indianare från bortalaget så kunde Kulladal segerdefilera och gå ifrån till 4-0, ett äkta hattrick av planens gigant Jörgen Mellberg. Kulladals lagbygge imponerade. Samtidigt vann Perstorp den andra kvalmatchen mot Klippan med 1-0.

Matchfakta

Kulladal - Brantevik/Rörum Österlen 4-0 (1-0)

1-0 Robin Svensson (5) 6min 2-0 Jörgen Mellberg (10) 73min 3-0 Jörgen Mellberg (11) 80min 4-0 Jörgen Mellberg (12) 89min

Varningar K: -

(I referatet förkortar jag Brantevik/Rörum Österlen FF med Brantevik)

Matchen fick en obehaglig inledning när Kulladals Jimmy "Jesus" El-Jaleb försöker löpa ikapp en djupledsboll av Robin "Ibra" Svensson, får en knuff och krockar med bortalagets målvakt. Både Jesus och Branteviks målvakt ligger kvar men reser sig småningom, dessvärre tvingas Jesus till byte redan efter sex minuter. Samir "Samme" Diaz Emanuelsson ersätter rakt av på högerflanken. Kulladal skapar några lägen till farligheter inledningsvis. Vid Branteviks första farlighet skapas lite panik i hemmaförsvaret men man ordnar upp det så småningom. Det var dock Kulladal som skulle sätta dit ledningsmålet till 1-0 när Jörgen "Statham" Mellberg lägger bollen till Ibra som efter lite tillrättaläggning av bollen kyligt lägger bollen i bortre, hans femte mål för säsongen. Vinden ställde till det för båda lagen under matchen, den tog lätt tag i bollen och man märkte stundtals att spelarna inte riktigt visste var bollen skulle landa. Med kvarten spelad får Kulladal en frispark ute på högerkanten, en frispark som Eddie "Zambrotta" Ekblad tar hand om. Han lägger bollen på mål och målvakten tvingas boxa bollen rätt ut i mitten där Joel Bang Berg provar på volley, men bollen utanför. Bara minuterna senare står Christoffer "Totte" Persson för en monsterutspark som vinden inte ens har en chans att sätta stopp för, bollen når Statham som på egen hand löper in i straffområdet från vänster, slår ett inlägg som dock ingen i hemmalaget hinner fram på. Kulladal började få igång spelet allt mer och Samme, Ibra och Statham står för ett fint samspel offensivt men bortamålvakten är snabbt ute och fångar in bollen framför Stathams fötter. Något senare är det återigen samspel mellan Samme, som genom en fin cross hittar Statham, och Statham som än en gång försöker hitta spelare i mitten men ingen på plats. En märkbart pigg Statham fortsatte att spela en huvudroll i detta drama när han bad om att få ta en frispark trettiofem meter ut, men hans tyskinspirerade kraftfrispark lyckas bara snudda en medspelare för inspark. Brantevik skapar inte de riktigt heta chanserna i första halvlek utan det är mest ett relativt ofarligt skott som Totte tvingas jobba på. En pigg Samme kommer flera gånger fram till höger både i första och andra halvlek men misslyckas väl där med inläggen, men det skulle komma vid Stathams 4-0-mål.

Andra halvleks inledning bjöd på ett inlägg från Zambrotta men Ibra i straffområdet lyckas inte nå bollen. Första halvtimmen av andra får ses som en halvtimmes kavalkad av missade målchanser. Även om lagkapten Henrik "Duncan" Nilssons volley från trettiofem meter inte kan ses som en grovt missad målchans så började det på något sätt där. Sen är det Branteviks tur att missa två ypperliga målchanser, som kanske inte ens borde fått bli av. Duncan får nämligen en tuff glidtackling på sig, enligt Calle S på bänken inte på bollen (såg själv inte duellen), vilket medför att Brantevik kan kontra. Totte i mål klarar det första skottet och ser sedan det andra gå i utsidan av stolpen själv med precis innanför stolpen. En revanschsugen Duncan kommer in på planen någon minut senare och ordnar direkt hörna. Väl på hörnan kommer Daniel "Danne" Jansson perfekt upp och nickar i ribban! Ett sus går igenom de drygt femhundra åskådarna på IP. Bara minuten efter får Samme ett friläge som han dock skjuter utanför med en yttersida. Då är vi fortfarande i den första kvarten av andra som jag inledningsvis benämnde som nervös. Totte har problem i luftrummet vid ett läge men Mattias "Julle" Jurlander är precis bredvid och rensar resolut. Fliker här in beröm till en stabil backlinje som i stort sett gör en fläckfri insats. Även Ibra är nere och hjälper till i försvaret när han rensar en hörna. Branteviks farligheter i matchen avslutas med ett fint inlägg till bortre delen av straffområdet, en nick in mot mittpunkten där dock ingen är med. För med sjutton minuter kvar skulle Brantevik gräva sin egen grop när man med en pass rakt in i plan ger vindsnabbe Statham ett friläge som han avslutar på bästa sätt med en kylig avslutning, 2-0 och matchen kändes avgjord. Tränarduon passade på att göra två byten till i matchen, en kontrollerad André "Stevie G" Jönsson som tillsammans med Joel och Duncan utgjorde ryggraden i laget byter med tio minuter kvar av mot Mattias "Super-Mario" Andersson som skulle jaga sitt andra mål för säsongen. Innan full tid byter man också ut starka Ibra mot Filip "Fille" Jönsson. Ett par minuter efter andra bytet bättrar Kulladal på en målskillnad som kan bli mycket avgörande, genom att göra 3-0. Denna gång är det Ibra som framspelar Statham som än en gång visar prov på klass när han enkelt lägger in hans andra mål för matchen. Kulladal tillåts att spela ut och bland annat Joel dominerar med fin bollbehandling och en så kallad axling av bollen! Även 4-0 skulle komma med en minut kvar av ordinarie speltid, återigen är det Statham som är framme på ett inlägg av Samme som därmed fick revansch för några av sina tidigare misslyckade inspel. Kulladal är även nära femman när Fille får ett gyllene läge efter en snygg klack från planens gigant men inget mål.

Tränarduon har ett delikat problem framför sig när skyttekungen är åter från avstängning på lördag. För vilket samspel trion Statham, Samme och Ibra bjöd på...

1938-man-of-the-match

Inget snack om att Jörgen Mellberg var matchens bästa spelare. Med sina tre mål byggde han Kulladals till slut säkra seger i första omgången av tre. Det är kanske fel att säga att Jörgen på egen hand avgjorde matchen men visst bidrog han med det mesta i offensivt. Inte nog med att han gjorde tre av de fyra målen, han låg också bakom Robins 1-0. Det var precis som om Jörgen höjde sig ett snäpp till när det nu gäller som mest, erfarenheten från div 2-spel verkar avgörande. En helt outtröttlig Mellberg sprang säkerligen över en mil under dagens match, vilket till slut också belönades med ett läckert hattrick. Samtliga spelare i Kulladal stod för en utmärkt insats och bör berömmas.

Av 1938 - 7 oktober 2011 10:24

Kvaldags! Kulladal står inför ett mycket spännande kval de närmaste tre veckorna. I första matchen står laget med kanske Skånefotbollens längsta namn på andra sidan, Brantevik/Rörum Österlen FF. B/R Österlen hamnade på andra plats i Div 4 Östra Skåne efter suveränen Staffanstorp som redan säkrade seriesegern med några omgångar kvar. Kvalplatsen var dock långtifrån säker då lag som Genarp och Tomelilla jagade bara poängen bakom och B/R Österlen länge jagade just dessa. Kulladal kommer till matchen med avstängning på skyttekungen André Håkansson och sjukdom på kantspelarna Andreas Freij och Billy Hanafi. En sjuttonmannatrupp är uttagen.

Bildat19382010
HemmaplanKulladals IPRörums IP (Åvallens IP, Simrishamn i kvalet)

Staffanstorp (B) 2-3

Tabellplacering3. Kulladal 22 15 2 5 64-30 47p2. B/R Österlen 22 14 3 5 68-27 45p
Fem års möten

2 2 0 0 5-3 6p

2 0 0 2 3-5 0p
SkyttekungAndré Håkansson, 36mål-

Motståndet:

Med fem matcher kvar av serien var inte B/R Österlen den hetaste kandidaten till att nå kval från div 4 Östra Skåne, men en seger hemma mot Tomelilla i den nittonde omgången ändrade på den saken. Laget avslutade serien på ett fenomenalt sätt där man krossade lag som Näset, Ystad och Åhus. Segrarna gjorde att man lyckades hålla de jagande lagen bakom sig med ett poängs försprång. De sjutton målen på de tre sista matcherna gjorde att man kom upp i över tre mål i snitt över säsongen, något över Kulladal. Laget har plockat tjugotre poäng på hemmaplan och tjugotvå på bortaplan. Det som fick laget att nästan missa kvalplatsen var en svacka mellan omgång 14 och 18 där man bara hämtade en seger, men en stark vår och en lika stark avslutning gjorde att man till slut klarade det.

Den unga sammanslagningen B/R Österlen (Branteviks IF och Rörums SK) är inne på sitt andra år i seriespel. Första året slutade i en fjärdeplats i div 4 Östra Skåne 2010, där det dock var hela nitton poäng upp till tredjeplatsen och kval.

Innan sammanslagningen möttes Kulladal och Brantevik i div 3 Södra Götaland, vilket slutade i två segrar för Kulladal, 2-1 på bortaplan och 3-2 på IP. Samma år slutade Kulladal på en fjärdeplats och Brantevik åkte ur div 3 efter en tiondeplacering.

Av 1938 - 6 oktober 2011 21:51

I ren och skär storm inleddes kvällens träning redan kl 17.30 Kulladal hade innan träningen beslutat att plocka ut en trupp på tjugo man som man vill hålla fokus på under kvalveckorna. Ur denna trupp saknades fyra man på träningen:

André Håkansson, sjuk (avstängd lördag)

Bilal Hanafi, sjuk

Andreas Freij, sjuk

Samir Diaz, sjuk

Av dessa kommer endast Samir till spel lördag.

Träningen på konstgräset varade i drygt sjuttiofem minuter där sista halvan mest bestod av lirande. I lirandet kunde vi skönja en uppställning som gör gällande att Robin Svensson, som så sent som i tisdags gjorde två mål för U-laget mot Eslöv, ersätter André Håkansson på topp. En viss oro infann sig när Daniel Jansson valde att stiga av träningen och bara minuten senare Calle Stenberg låg ner på planen. Men Calle reste sig och spelade vidare och Danne är helt ok till lördag. Efter träningen körde Tränarduon en taktikgenomgång.

Tränarduon har tagit ut en sjuttonmanna trupp till lördagens match. Till skillnad från seriespelet så har Kulladal möjlighet att ta ut arton man istället för sexton eftersom man kvalar till en av förbundets serier. En annan viktig punkt är att det inte är flygande byten under kvalet utan endast möjlighet till tre fasta byten.

Så här går kvalet till:

- Kvalgruppen består av fyra lag (Brantevik, Klippan, Kulladal, Perstorp), där alla möter varandra en gång. Perstorp och Kulladal får fördel av två hemmamatcher

Mattias Stigsson

Mattias Stigsson har höjt sig ytterligare ett snäpp i jämförelse med förra säsongen. En trög vår där "Stickan" inte riktigt kom igång på sin högerbacksposition har följts av en lysande höst där han varit en av de dominerande aktörerna i det U-lag som så sent som igår klarade nytt kontrakt i div 1 reserv. En stor orsak till framgången syntes vara uppflyttningen till yttermittfältet där Stickan mer fått ut sina kvalitéer. Här har det blivit till tre mål, två matchens spelare utnämningar och ett flertal framspelningar. Dessutom har Stickan blivit ordinarie straffskytt. Det har dessvärre inte blivit till någon plats i A-truppen denna säsong men fortsätter Stickan kämpa på så bör chansen komma. En av spelarna i truppen som utvecklats mest detta året!

Vad gör du när Olympic förlorar? Inget jag inte skulle göra annars
Vem i laget skulle du helst ha med dig till en öde ö? Bengan (Christoffer Bengtsson red.), för vi är Ernie och Bert

Antal mål: 3
Matchens spelare: 2

Nästa spelare under luppen: Tobinho Sjöbäck

Av 1938 - 4 oktober 2011 22:19

Trots en ordentlig press av Eslöv i slutet av kvällens match så lyckades Kulladal ordna seger i sista matchen, vilket innebär att man går om Höör och upp på sjätte plats i tabellen. Därmed är man också säker på en plats i div 1 reserv 2012. Ett mycket glädjande besked bland annat med tanke på höstens mindre smickrande resultat mot Eskilsminne, BW 90 och Lödde. Matchen slutade 2-1 efter två mål av matchens spelare Robin "Ibra" Svensson. Nu laddar vi om batterierna för 2012!

1-0 Robin Svensson (2) 23min 1-1 37min 2-1 Robin Svensson (3) 48min

Varningar K: Filip Jönsson (2), Drilon Fana (1), Christoffer Bengtsson (4)

Slutställning Skytteligan:

1. Jimmy El-Jaleb 6mål

2. Bilal Hanafi, Mattias Stigsson och Robin Svensson 3mål

5. André Jönsson, Calle Stenberg, Denniz Salih, Johan Jurland, Mattias Andersson 2mål

10. Andy Borg, Dev Isaksson, Drilon Fana, Hozan Faridoon, Mattias Jurlander och Tobinho Sjöbäck 1mål

Grattis Jimmy El-Jaleb!!!

Inledningsvis syntes inga spår från 1-5-förlusten hemma mot Lödde för en vecka sedan, Kulladal dominerade och skapade några heta chanser. Men Eslöv åt sig in i matchen och visade inga som helst tecken på uppgivenhet med tanke på tabellpositionen. Men det var ändå hemmalaget som gjorde första målet när Robin "Ibra" Svensson på egen hand drog sig loss från försvaret och dundrade in bollen bakom bortalagets målvakt. Med Robin och Mattias "Super-Mario" Andersson fick Kulladal ett urstarkt anfallspar där fler bollar borde skickats upp, man fick också snabbheten. Det direkta samspelet duon emellan var väl inte hundraprocentigt men lovade absolut mer. En rättvis Eslövkvittering med åtta minuter kvar av halvleken följde där Filip "Fille" Jönssons misslyckade rensning gav Eslöv chansen. Filip, som i övrigt gjorde en klockren insats som mittback bredvid Johan "Julle" Jurland, tog också på sig målet direkt. Hela försvarslinjen från Hozan "Dani Alves" Faridoon till höger till Calle Stenberg på vänster stod för en säker insats. Lite mer att önska offensivt, men med tanke på hur viktig segern var så är fokuset på defensiven förståelig.

Andra halvlek var till stor del Eslövs, främst i slutet. Men det var Kulladal som inledde bäst även här när Robin återigen kommer fram. Denna gång får han hjälp av Filip som ger en djupledsboll för Robin att löpa på, ett avslut med vänstran senare så ledde Kulladal åter. Kulladal får ett jätteläge att utöka sin ledning när Mattias får ett läge från nära håll, bollen går dock utanför. Ett lika bra läge har André "Stevie G" Jönsson i första halvlek. André tvingades för övrigt utgå efter första halvlek efter att ha fått känningar i baksida lår. Ersättaren Denniz Salih gör en utmärkt insats bredvid lagkapten Christoffer "Bengan" Bengtsson på innermittfältet. Även Calle Stenberg, för dagen vänsterback, tvingas bryta matchen efter att ha fått krampkänningar. Drilon Fana ersatte med tolv minuter kvar. Mot slutet av matchen känns Kulladal närmast paralyserade när Eslöv skapar chans på chans för en kvittering, bara oskärpa håller undan för Kulladals seger sjätte seger för säsongen.

Matchens spelare

Samtliga spelare i Kulladal får klart godkänt trots paniken i slutet. Tre spelare stack ut och bör berömmas lite extra: Robin Svensson (också matchens spelare efter att ha avgjort matchen med sina två mål och skapande av flera målchanser), Mukremin "Collina" Semovski efter sitt oerhörda slit på mittfältet och Axel Szabo som tvingades hoppa in efter ett sent återbud bara sju timmar innan match och som står för en väldigt stabil insats.