Alla inlägg under mars 2011

Av 1938 - 16 mars 2011 20:46

Andra raka förlusten kom även den hemma, denna gång mot Hardeberga. Div 4-laget Hardeberga lyckades vända underläge i den hårda iskalla vinden. Totalt sett var bortalaget lite hungrigare och kanske var det ett resultat av Kulladals hårda matchande på senare tid. Mellberg Kulladals målskytt via ett kyligt avslut intill höger stolpe i fritt läge, på passning av Joel.

Så var matchen:

Kulladal inleder bäst och skapar några ströchanser inledningsvis, bland annat avslutade Joel ett fint samarbete med Freij men en alldeles för lös boll blir enkel för målvakten i Hardeberga. Men Hardeberga kontrar, bokstavligt talat. Tack vare en brytning av Julle förhindras en målchans, hörnan senare borde också kunnat bli något men en alldeles för lös nick hamnar utanför. I samma minut har man också en farlig boll framåt men sån tur är går den inte ända fram. Men första målet skulle hemmalaget sätta, på en fin boll i djupet av Joel möter Mellberg upp och lägger kyligt in bollen intill högra stolpen, hans tredje mål på fyra spelade matcher (missade ju matchen mot IFK Trelleborg). Lagen turas sedan om att skapa lägen för målchanser, men kommer inte ända fram. Farligaste bortaläget blir en frispark från vänster som går igenom en hop av spelare i straffområdet. Kulladal skapar några lägen men avsluten är inte riktigt vad spelarna önskar. Joel levererar ytterligare en fin boll i djupet efter dryga tjugo minuter, Mellberg följer med och slår inlägg där Robin sånär når bollen. Redan efter en halvtimme tvingas vänsterbacken Eddie byta efter problem med foten, in kommer istället Söder, som redan i paus även han tvingas byta! Innan bytet Eddie mot Söder presenterade sig testspelande Daniel Jensen från Kvarnby, med en jätteräddning undviker han att bortalaget sätter sin absolut bästa målchans i första halvlek. Kulladal får ett jätteläge för 2-0 innan paus, ur ingenting hittar Mellberg ett läge men avslutet går på målvakten och på returen avslutar Robin strax utanför vid öppet mål.

Mot Söder kommer Hozan in, fortfarande är det alltså vänsterbacksplatsen som bytena handlar om. Strax före paus noterar jag att Hardeberga har ett bra spel, men att man inte har sista touchen för att skapa och sätta dit målchanser. Till en början skulle det fortsätta... Kulladal låter Hardeberga ha mer boll i andra och kontringslägen uppstår. Ett fint sådant när Freij bröstar ner bollen till Mellberg, men anfallet rinner så småningom ut i sanden. Ett av Kulladals finaste läge i andra skapar lagkapten Henke som med en tåfis skjuter strax över i höjd med halvcirkeln (Notera att bloggande skrev ner att det var en yttersida men Henke "erkände" sedan att det var en tåfis). Lagen turades om att skapa lägen i början av andra men bortalaget skulle ta över... Ett farligt läge uppstår när domaren plötsligt dömer för bakåtspel precis innanför straffområdeslinjen, men en frispark längs marken går i täck. Kulladal stack emellan med en frispark, en frispark som läggs på mål men som målvakten enkelt kan styra undan till hörna. Med en kvart spelad stod Daniel i målet för ytterligare en fin prestation när han räddar ett friläge. Ett friläge som kom precis efter ett annat friläge där beröm ska ges till Tobbe som med ett mycket fint försvarsspel stressar bortalagets spelare till ett avslut långt utanför. Efter tjugo minuter går ytterligare en försvarare ut, när Julle ersätts av Calle S. Det skulle visa sig att det kanske blev några förändringar för mycket i försvaret, med sammanlagt tre byten. Hardeberga fortsatte att ha spelet och Kulladal kom emellan med två skott utanför av Robin och Endrit. Kvitteringen var nära redan med tjugo minuter kvar när ett inspel går förbi en mängd spelare i straffområdet. I sjuttioandra minuten går lagkapten Henke ut och kanske var även det en bidragande faktor till tappet i slutet, in kom i alla fall anfallaren Matte. Kulladals ledning såg trots några Hardebergalägen inte ut att vara jättehotad och Robin har dessutom en Martin Dahlin-nick i ribban på ett fint inlägg av Tobbe (tror jag det var?). Men det var den ändå, nära är det när Daniel offrar sig för att nå bollen och ligger kvar en stund, men ingen fara. Med tolv minuter kvar får Hardeberga så 1-1, ett snyggt mål som kommer efter upprullning på kanten och inspel från högerkanten. 1-2 skulle komma från samma kant och ett inspel men med den skillnaden att det här inspelet kom genom en ballongpass och en halvvolley senare hade Hardeberga vänt. Ytterligare två lägen skulle uppstå från högerkanten där bortalaget hittade sitt framgångsrecept.

Ett hungrigare Hardeberga slog ett lite trögare hemmalag! Rättvist...

Matchens spelare? Joels första, Daniels fina målvaktsingripanden, Henkes stabilitet på mitten, Robins frustration att inte få bollen (tecken på vilja och hunger!) och Mellbergs djupledslöpningar är några plus att ta med sig från matchen!

Fyra raka förluster (dessutom på hemmaplan) för mina favoritlag, tycker synd om de lag som tvingas ha mig som supporter och hoppas att det vänder...

Nästa match: Preliminärt! Tomelilla (H) 26mars kl 13

Träning imorgon kl 18

Av 1938 - 14 mars 2011 20:16

Efter lördagens första förlust är det dags för vardagsmatch när Kulladal tar emot Hardeberga. Laget är mitt inne i tufft matchande med andra matchen på fyra dagar, lite extra vila får man dock eftersom matchen mot BW 90 som skulle spelats lördag flyttas, på grund av en dubbelbokning av div 3-laget. Nu står det klart att den matchen stryks helt.

Kommentar:

Startelvan låter vänta på sig. Men vad vi däremot kan se är att Kvarnbys unga målvakt Daniel Jensen testspelar i Jespers frånvaro, i junioråldern är det jag vet. I jämförelse med laget i lördags ser vi att lagkapten Henke är tillbaka och spelar åtminstone en halvlek. Calle S är tillbaka som utespelare efter en helg som målvakt. Från U-laget hämtas Matte som spelade nittio minuter igår. FJönsson som inte kommer till spel imorgon ersätts av Danne som troligtvis går in som mittback bredvid Julle. Annars är sig laget likt! P94an Hozan får alltså en ny chans efter inhoppet i lördags.

Motståndet: Hardeberga BK

Hardeberga spelar 2011 liksom Kulladal i div 4, men i den östra Skånefyran. Man kom hit genom kval, först mot BK Näset i omg 1 där man vann 2-1 på hemmaplan (bara en match i första omgången). I andra omgången slog man i ett dubbelmöte Åhus Horna med sammanlagt 7-4. Därmed är man tillbaka i fyran som man åkte ur för två år sedan 2008, då man spelade i samma serie som Kulladal.

Hardeberga kom tvåa i div 5 Mellersta, endast en poäng efter Flagg som Kulladal har i serien detta året. Man gjorde också allt för att vinna serien, sista matchen vanns borta mot Furulund som vid tidpunkten låg på andraplats men det räckte inte för serieseger eftersom Flagg vann med klara 5-0 i sin sista match mot kvalklara (nedåt) Lunds FF. Hemma plockade man 24 av 45poäng och med det blev man seriens bästa hemmalag, endast en förlust. Med 21p blev man seriens fjärde bästa bortalag. Intressant i sammanhanget kan vara hur man spelade mot BK Flagg respektive Furulund som Kulladal stöter på och har stött på: Hemma mot Flagg blev 0-0, borta mot Flagg 2-2. Hemma mot Furulund blev 1-2! Borta mot Furulund seger med 3-2...

Lunds SK (B) 4-1

Hemma i träningsmatcherna är Dalby IP (Ordinarie hemmaplan är Knutsvallen)

En mycket trevlig hemsida innehåller matchreferat från samtliga matcher: http://www.hardebergabk.org/ (Tryck Välj lag - Herrseniorer längst upp till vänster, därefter matcher i vänstermenyn).

Notis(er):

- När Kulladal spelade i samma serie som Hardeberga 2008 slutade matcherna 5-1 på Kulladals IP och 3-1, även det till Kulladal, på Hardebergas hemmaplan.

Ny omröstning är uppe! I den förra omröstningen segrade Danne med rösterna 9-8 mot Henke, i frågan vem som gör flest nickmål under säsongen. Mot slutet av säsongen kan vi sedan se om läsarna har rätt, det kan bli kul. Den nya omröstningen blev aktuell i lördags när vi såg att Eddie och Endrit turades om att lägga frisparkar, lite beroende på vänster- eller högerläge... Sätt igång och rösta!

Väl mött imorgon! Kom ihåg tiden 17.45

Av 1938 - 13 mars 2011 20:52

I andra matchen för säsongen förlorade U-laget 1-3 hemma mot Hyllie. Hyllie sprang iväg till 3-0 innan Kulladal kom igång och reducerade i slutet genom Dev Isaksson. Helgens andra 1-3-förlust efter A-lagets förlust mot Malmö City igår. Men redan tisdag är det dags för nya tag när Kulladal A hemma tar emot Hardeberga.

Kulladal - Hyllie 1-3 (0-2)

0-1 (5) 0-2 (11) 0-3 (63) 1-3 D. Isaksson (69)