1938 - Bloggen om Kulladals FF

Alla inlägg under december 2010

Av 1938 - 7 december 2010 22:05

Mitt i den fullständigt ointressanta matchen mellan Barca och Rubin Kazan tyckte jag det passade bra att blicka tillbaka på säsongen som gått... Här kommer del 1!


Del 1 - Efter fem sorger...

"Grus i div 4!?" - En mycket tuff inledning på säsongen kom det att bli för Kulladal. Ni minns alla matchen på grus ute i Oxie, rena parodin. Trots Håkanssons kvittering på Andy Borgs framspelning lyckades Kulladal inte utöka, istället blev det bara till en poäng och dessutom en skada på Jönsson.


"Roligare att se målarfärg torka" - Andra matchen var inte mycket bättre, även om det skulle visa sig att Staffanstorp inte var så dumma ändå, när matchen på konstgräset slutade mållöst. Två poäng av sex möjliga förnöjde inte någon mörkblå. Diskussionerna om vad det kunde bero på börja ta form, hade vinterserien spelats helt i onödan? Tog den mer än vad den gav?  


"En match varar i mer än 90min" - Tredje matchen borta mot Lund tycktes vunnen när Ayhan nästan på egen hand vände på matchen, men två olyckliga baklängesmål förstörde allt, 2-3. Ett långt bättre spel hjälpte inte mycket när nu dessutom den första förlusten var ett faktum. 


"Vad händer?!" - Så kom vi då tillbaka till Kulladals IP, denna gång på det riktiga gräset om jag inte minns fel. Ett revanschsuget Kulladal ställdes mot Marieholm som av många tippades som bottenlag i serien. Trots Kims dunderkanon på frispark så blev matchen inte vad man tänkte sig. Allt bara blev värre, när nu dessutom den första hemmaförlusten var ett faktum.


"Iskalla vindar" - I ett kylslaget Lödde väntade många på seger när Andy Borg satte dit bollen efter ett dåligt försvarsspel. Lika jobbig som vinden var också det baklängesmål som skulle innebära ytterligare tappade poäng för Kulladal, endast 2-2 mot Lödde var inte vad man önskade, speciellt inte efter den starten man fått. Många var dom som hävdade att topptåget gått för länge sen...


Men så kom den då, första vinsten för säsongen! Det är konstigt vad man kommer ihåg från matcher... Mitt starkaste minne från denna match var alla tåg som susade förbi under matchen, är fotbollen så bortprioriterad att man lägger idrottsplatsen vid ett järnvägsspår? Efter ett skyfall dagen innan match så var planens kvalitet därefter, Zoltan kivades lite med TT innan match och frågade flera gånger om TT skulle våga slänga sig i pölarna som blivit vid mållinjen. Det rådde en väldigt trevligt stämning inför match, bland annat eftersom tränarna i respektive lag känner varandra väldigt väl (tyvärr fick Åkarps tränare avgå senare på säsongen). Matchen började jämnt med chanser åt båda håll men trots underlagets kvalitet där bollen kunde studsa i princip hur som helst så förblev första halvlek mållös. En första halvlek som avslutats i duggregn. Andra halvlek skulle bli min nästmest minnesvärda halvlek under mitt första år i Kulladal (en match i Bromölla tar förstaplatsen). Jag vill fortfarande hävda att säsongens absoluta vändning kom några minuter in på andra halvlek när Åkarp skjuter sin straff utanför! För med tjugo minuter kvar av matchen är det dags för Momme-show. Två mål inom loppet av fyra minuter gav Kulladallägret glädjefnatt. Mot slutet av matchen är det faktiskt Kulladal som skapar mest och segern är aldrig hotat. Kulladals första seger är ett faktum, här kan man snacka om lättnad.   


I såna här minnesvärda ögonblick minns man alltid vad man gjorde sägs det, jag minns att jag hela matchen satt längst till höger på avbytarbänken och skyddade Bengans benskydd från regnet.


En bild (smiley) säger mer än tusen ord...

Oxie 1-1 Hahaha!   


Staffan 0-0 *gäsp*   


Lund 2-3 Suck...   


Marieholm 2-3 Ajajaj   


Lödde 2-2 F-n!    


Åkarp 2-0 <-- Jaaaaaaa!   


Nästa gång: Del 2 - Vägen fram till sommaruppehållet

ANNONS
Av 1938 - 7 december 2010 13:39

IP HAR FRIATS FRÅN

 

SNÖOCKUPATIONEN OCH ÄR ÅTER

 

TILLGÄNGLIG FÖR TRÄNING!!!

 

 

KL 18!

ANNONS
Av 1938 - 6 december 2010 18:06

Åtminstone om man får tro 1938:as högst (o-)vetenskapliga omröstning... Det är dags att lägga ner den nu tycker jag med endast en röst på fem dagar, men intressant resultat:


(1. Kulladal 100%) Ja va fan, kan väl inte ha en blogg om Kulladal om jag inte tror!

2. Balkan 29,2%

3. IFK Malmö 25%

4. Bunkeflo 12,5%

5. Prespa 8,3%

6. Fältet, Hyllie, Östra Torp, Pelister, Oxie, Flagg 4,2%

12. Åkarp 0%

Totalt: 24röster


Balkan och IFK Malmö sticker ut i denna omröstning. En trolig anledning kan vara att lagen kommer från div 3 inför säsongen och givetvis ska man anta att det skiljer en del mellan div 3 och div 4. Men då kommer frågan: Är det möjligt att ställa om från div 3 bottenlag till div 4 topplag? Veberöd gjorde det... Lödde gjorde det inte... Intressant är att tredje- och fjärdeplatsen intas av förra årets div 5 lag Bunkeflo, av många kallad Limhamns utbrytarklubb, och Prespa som enligt rykten satsar! Fältet, Hyllie och Oxie känns lika bra om man tittar på förra säsongen, det blir en riktigt spännande säsong. Kulladal lyckades heller inget vidare i dessa derby där Oxie (4p) var "lättaste" motståndare men där Fältet (1p) och Hyllie (3p) vållade bekymmer för oss. Att lagen från syd Östra Torp och Pelister hamnar långt ner tror jag har att göra med 1. Har vi tillräckligt koll på Trellehullalagen? 2. Färre supportrar som läser denna blogg? (kanske bara är Kulladalare i och för sig) 3. Det uppenbara, folk kanske inte tycker de är bättre? Stackars Åkarp får slå ur underläge mot Kulladal, men det kanske passar dom å andra sidan...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Så här i vintertider där vi inte ens kan få till en träningsmatch tänkte jag bjuda bloggens läsare på en rad återblickar från säsongen som gått. Minst en gång i veckan tar jag tillbaka er till några höjdpunkter (eller djupa dalar) från säsongen som gått, så håll ögonen öppna!


Träningen imorgon... Jag cyklade förbi planen idag och den är ännu täckt med ett relativt tjockt lager snö, men förhoppningsvis hinner snön smälta undan lite innan istiden återvänder! Sydsvenskan lovade minus tio lördag men det är plötsligt uppe i en grad så Malmö City here we come...


Nådde fina elva rätt på Strykan Henke! Mest tack vare min polare men ändå... Med tio kvar nådde jublet inga gränser när Watford tryckte dit 3-2! Sen kommer Everton plötsligt och dundrar dit kvitteringen, va faen! Sista gången jag räknar ut ditt lag Henke, men efter 1-4 mot WBA hemma (!). Charmen med fotboll :)


Det får avsluta detta inlägg...

Av 1938 - 4 december 2010 13:42

Ja det är nu det börjar hända saker i småklubbsfotbollen där spelare provtränar med andra klubbar och transferfönstret står öppet. Av respekt för klubbarnas ledning och som en del av Kulladals ledarstab vill jag inte hålla på med rykten utan det får läsa på andras bloggar! Men när det är klart kommer jag givetvis att skriva...


Denna veckans träningar blev ju inte mycket av men nu säger väderprognoser plusgrader alla vardagar nästa vecka, betyder det att...? Hoppas kan vi i alla fall!


Nästa helgs match mot Malmö City lördag kommer enligt Sydvenskans väderrapporter att spelas i minus tio! Frågan är om den blir av då, men vi avvaktar närmare.


p94 i Skånecupen ska bli väldigt spännande, med erfarenhet av seniorspel under säsongen kanske man kommer ännu bättre rustade!


Nä, dags för Stryktipset! Säkra ettor på Dannes Chelsea (trots allt! Sorry Henke), Julles City (Bolton måste ju komma ner på jorden någon gång) och Bengans L´Arsenal (minst 4-1!). Tre inställda gör kanske att man får omprioritera lite, kanske tre helgarderingar...


Ha en trevlig fotbollshelg! /B

Reklam

Nästa match vs                

 

Omg 22, div 3 SG

Söndagen den 7okt kl 14

Kulladals IP, Kulladal

Tabell

KFF-tipset

Antal inlämnade: 32


http://kff-tipset.tk/

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Reklam

 
www.lindskogs.com

 

Företaget startades 1976 och är idag ett etablerat alternativ för transport- och logistikverksamhet. Vi specialkomponerar rätt lösning och ger snabbt pris och förutsättningar för uppdraget. Målsättningen är att ge dig som kund bästa möjliga service med hög kvalitet. Med prisvärda lösningar ska det även kännas tryggt att låta oss hantera ert gods.

 

Kontakta oss gärna i alla transportfrågor så berättar vi mera.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Föregående match

  

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se