1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 11 december 2010

Vinst i årets sista match!

Av 1938 - 11 december 2010 15:31

En väldigt stabil insats från Kulladals sida gjorde att de mörblåa kunde gå segrande ur sista striden för säsongen. Kulladal vann med 3-1 efter ledning i paus med 1-0, Håkansson på straff. Övriga målskyttar var Joel och Robin med två mycket fina avslut.


Malmö City - Kulladals FF 1-3 (0-1)
0-1 André Håkansson, straff (45) 0-2 Joel Bang Berg (58) 1-2 (75) 1-3 Robin Svensson (86)

Kulladals uppställning: 

Tim Frank                        UT 45
------------------------------
Eddie Ekblad
Mattias Jurlander             UT 26
Daniel Jansson                 UT 45
Christoffer Bengtsson       UT 45 IN 65
------------------------------
Joel Bang Berg                                  
Andreas Freij
Henrik Nilsson                 UT 65
Jörgen Mellberg               UT 65
------------------------------
Robin Svensson               UT 45 IN 62     
André Håkansson                                  


Avbytare:
Jesper Norberg               IN 45
Drilon Fana                    IN 65
Mattias Andersson          IN 45
Calle Stenberg                IN 45
Joakim Söderlund           IN 45
Endrit Sahiti                   IN 26

Matchen:
Matchen började i ett relativt högt tempo varpå jag sa till Baffe att jag tror det kommer dala ju längre matchen går, men för att vara träningsmatch i december månad så såg det faktiskt rätt skapligt ut. I Malmö Citys startelva hittade vi Mohammed Ryahi som bara några dagar tidigare beslutat att lämna Kulladal. De direkta målchanserna uteblev inledningsvis, istället var det andra saker som hamnade i fokus i mitt anteckningsblock. Till exempel Eddies precisionspass från backplats till Håkansson som dock blev av med den, Tims första ingripande i matchsammanhang för Kulladal som kom att bli en säker utrusning och Dannes otäcka landning efter en duell med en Malmö City anfallare. Danne var inte helt okej efter duellen men han spelade halvleken ut för att sedan bli utbytt mot Calle Stenberg. Även Julle kände på en skada varpå han tvingades till ett tidigt byte redan efter tjugosex minuters spel, in steg Endrit Sahiti, hans första match i Kulladalströjan på över ett år. Det nykomponerade anfallsparet Håkansson och Robin hittade stundtals varandra riktigt bra och efter en halvtimme var det nära att resultera i mål, och så även returen som kom efter. Men sen började Malmö City hitta in i matchen och hade ett tag visst bollövertag. I protokollet symboliserat av Joels gula kort, som förhindrade en farlig kontring. Men Kulladal stack emellan, mycket tack vare slappt försvarsspel i "hemmalaget". Tims godkända insats i målet fick mot slutet av halvleken krönas med en fin räddning på Mommes avslut. Med minuten kvar av första halvlek får så Kulladal en frispark, den slås snabbt av Endrit till Håkansson, tror jag det var, som slår ett inlägg som förhindras av en hand i Malmö Citys försvar. Straff! Håkansson tar hand om straffen och som oftast innebär det mål, 1-0 Kulladal i paus.

Fyra byten i paus ändrade om lite i Kulladals elva även om samtliga byten skedde rakt av. Matte, Söder, Calle S och Jesper kom in och Robin, Bengan, Danne och Tim utgick. Bara några minuter in på andra halvlek får Kulladal en hörna som Eddie hittar Henke på, Henke drar till med en fin volley som går i ribban (!) efter målvaktstouch. Jespers första ingripande i Kulladalsmålet var också ett lugnt och stabilt ingripande där han utan problem fångade upp en lös boll. Efter dryga timmen spelad står Kulladal för ett mönsteranfall, en toppkandidat till årets snyggaste, när Mellberg och Endrit samarbetar och Endrit till slut slår ett inlägg på bortre. Väl där står Joel och med en konstspark avslutar mittfältaren anfallet i mål. Vackert! Minuten senare åkte Joel på sitt andra gula, återigen för att stoppa en farlig kontring. Kulladal fick tillåtelse av motståndarlaget och domaren plocka in en ny spelare och Robin entrade åter planen. Malmö Citys farligaste målchans dittills i matchen skapade man när en frispark gick i stolpen. Med tjugofem minuter kvar gick Kulladals två mest rutinerade spelare av, Mellberg och Henke, och gav plats för p94an Drilon Fana, hans debut i A-lagssammanhang, och en mer rutinerad p94a i Bengan. Henke hade sedan tidigare sjunkit ner som mittback och Drilon kom därför in på sin rätta position. Robins och Håkanssons samarbete fick ytterligare vatten på kvarnen när Robin spelade fram Håkansson som kom i stort sett fri med målvakten, men målvakten var bra ute och skar av vinkeln för avslutet. I kontringen efter lyckas så Malmö City reducera trots Jespers fina räddning på första avslutet, 1-2. Malmö City var sedan inte långt ifrån en kvittering när Jesper tvingas till en fin räddning och Söder står i vägen på returen. Istället är det Kulladal som kan avgöra med några minuter kvar av matchen, dessförinnan hade Bengan ett bra läge på en snabb frispark men målvakten räddade enkelt. Robin får bollen på högerkanten, en något ovan position för honom, och via ett avslutsinlägg (kan man säga så?) lobbar Malmö Citys målvakt och bollen letar sig in i bortre. Två sagolika mål i samma match, i december månad, i off-off season, det hör inte till vanligheterna. Kulladal - Malmö City 2010 (A): 7-2, Kulladal på Gamla IP 2010: 7-2, 1-0, 2-4, 3-1!

Matchens lirare:
Det hör inte till vanligheterna att en spelare som blir utbytt efter en halvlek blir utnämnd till matchens spelare (även om han kom in i andra halvlek igen), men Robin Svensson var min favorit idag. Som anfallare inledde han ett spännande samarbete med Håkansson, även om löpningar och tajming spelarna emellan behöver filas på. Söker tränarduon anfallsalternativet Håkansson-Matte så är Robin i allra högsta grad användar på någon av kanterna där han kan stå för snabbhet, är utmanande och har bra tillslag. Jag sticker inte under stolen med att Robins mål var en stark bidragande orsak till denna utnämning...

Två träningar kvar detta år!

Kulladals fina seger kompletterades med en stabil Bayernseger 3-0, en fin fotbollslördag! Under flera år har jag haft Coventry som min Nemesis på Stryktipset, spelar jag på Coventry vinner de inte, spelare jag inte på Coventry vinner de. Jag börjar undra om Everton intar den rollen efter dagens kryss mot Wigan och förra veckans "vinst" borta mot Chelsea...

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Henke

14 december 2010 13:58

Att nämna EFC i samma sammanhang som "The sky blues" kan knappast anses som en merit men visst... 0-0 mot Wigan... va fan

 
Ingen bild

Skrabban

24 december 2010 07:30

Var lirar Türkilmaz nu, alltså Ayhan Garip?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Torsdag 14 dec 13:45


Lag Nyförvärv Förluster Balkan    Henry Safi (Malmö City)Hekuran Jashari (Kosova) Luka Jovovic (Limhamn) Alexander Manevski (Balkan) Kevin Lay (Husie) Dösjöbro    Daniel Widén (Furulund) Kenan Civic (Sv...

Av 1938 - Måndag 11 dec 12:45

Juniorernas grupp i Skånecupen blev lottad i helgen. Kvarnby, LB07 och FC Frölunda blir motståndare. Därmed blir det helt nya lag jämfört med fjolåret där Kulladal gick till kvartsfinal där man blev utslaget av Malmö FF. Till skillnad från ifjol då m...

Av 1938 - Måndag 11 dec 12:15

Vecka: 50     11/12-17/12     Dag Aktvitet Res Plats Tid Praktisk info Måndag  Träning   Kulladals IP  kl 18.30-20    Tisdag -         Onsdag God Jul         Torsdag - och       Fredag...

Av 1938 - Fredag 8 dec 11:00


Kulladal har gjort klart med tidigare Olympicmålvakten Filip Hillgren som joinar oss här i slutet på transfermånaden. Han kommer närmast från Malmö City där han var back-up under höstsäsongen. Den 23-årige keepern har även representerat FC Trelleborg...

Av 1938 - Torsdag 7 dec 22:37


Kvällens träning var Kulladals nästsista för året. Träningen måndag kl 18.30 blir den sista innan spelarna och tränarna tar välförtjänt uppehåll. Det enda på agendan innan vi sen sätter igång i januari igen (8:e för att vara exakt) är Skånecupen för ...

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Nästa match

vs                       


Gruppspel, Malmömästerskapen

Lördagen den 3feb kl 13

Stadionområdet, Malmö

Föregående match

1-7                 

          

1-1 Markus Swane (13)

1-2 Filip Gavran (23)

1-3 Markus Swane (34)

1-4 Markus Swane (39)

1-5 Eddie Ekblad (44)

1-6 Marcus Sandén (52)

1-7 Sebastian Rask (74)

Div 3 Södra Götaland

Tabell (slutspelad)

  Lag M V O F  Mål
1.  Nosaby 20 15 67-21  49p
2.  Olympic 20 14 46-26 44p
3. Kulladal 20 12  48-26  40p
4.  Eslöv 20 9 40-33  32p
5. Dösjöbro 20 10 38-37  32p
6.  IFK Tbg 20

6

32-30  28p 
7. Lödde 20 8 21-22  24p
8.  Hörby 20 10  46-64  22p 
9. Lund 20 11  29-38 21p 
10. Bjärred 20 3 14 26-41  12p 
11. Hyllie 20 15 20-76 5p 

 

Lag 1 går direkt till div 2
Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

ReklamUbilack AB är en modern lackeringsverkstad lokaliserad i Malmö med högsta kvalitet för reparation och lackering av alla fordon.

 

Vi reparerar och justerar alla plast- och plåtskador innan vi fullbordar verket med en lackering i högsta klass.

 

www.ubilack.se

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

KFF-tipset

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se