Alla inlägg under maj 2010

Av 1938 - 5 maj 2010 23:14

En formidabel insats av tretton mörkblåa aktörer på plan gav U-laget första segern för året. 2-0 strax innan paus gav oss möjlighet att spela ut i andra. Ett taktiskt fulländat drag av Calle var att sätta upp Joel som släpande forward bakom Matte, Joel tackade för förtroendet genom att göra två mål. En väldigt viktig seger ur flera aspekter: 1. Självförtroende 2. Vi lämnar botten 3. Bortaseger i Bromölla är oerhört starkt

0-1 Joel Bang Berg, assist Mattias Andersson (21) 0-2 Joel Bang Berg, assist
Mattias Jurlander (41) 0-3 Christoffer Bengtsson, assist Mattias Andersson (ca 70)
0-4 Dennis Salih, assist Oliver Lönnberg (80) 1-4 (82)
Varningar K: Christoffer Bengtsson, Mattias Andersson
Byten: Oliver Lönnberg --> Robin Larsen (50), Dennis Salih (63), Robin Larsen -->
Joel Bang Berg (78)

Så var matchen:
En trevande inledning från vår sida gav Bromölla bra möjligheter till ledningsmål, främst på fasta situationer men även ett välriktat skott från 20-25meter som letade sig tätt över Mickes ribba. I takt med att vi kunde trycka upp lite mer kom också målet. Mattes sololöpning och inspel från högerkanten mötte Joel upp perfekt och lade enkelt in 1-0. Varken en kvittering eller utökning låg egentligen i luften när tvåan kom utan målet kom lite slumpartat, Jurlander vann väldigt starkt en nickduell efter inlägg från högerkanten och nickade ner till Joel som återigen befann sig på rätt plats, 2-0 innan paus kändes väldigt viktigt.

Efter paus höll vi uppe positionerna väldigt bra och återigen var det fasta situationer som vi var sårbara på. Tack vare ett lysande försvarsspel av hela laget släppte vi inte till mycket mer. Istället fick Bengan ett friläge efter ett mycket bra agerande av Matte i förstaläget när han vänder bort en försvarsspelare och slår en perfekt djupledsboll till Bengan som kyligt lägger bollen bredvid en utrusande hemmamålvakt. Målet gav oss den trygghet som vi kanske behöver efter tre väldigt jämna matcher. Även fyran skulle komma och detta genom samspel av p94orna Oliver och Dennis som på egen hand lurade bort Bromöllaförsvaret. Oliver kom fram på kanten och lade in bollen till en framspringande Dennis som möter bollen perfekt och lägger in fyran, väldigt snarlikt 1-0! Innan dess hade Bromölla hunnit med att missa en straff som pangades i ribban och över. En reducering skulle komma, på en fast situation och den är inte mycket att säga om. Bollen trycks i stort sett in i mål och ingen kan klandras för baklängesmålet.

Att notera var att vi under matchens sista tjugo minuter hade ett mittfält bestående av Oliver (94a), Dennis (94a), Momme (90a), Bengan (94a), lägg där till Micke (94a) i mål och Drilon (94a) som mittback bredvid MP och att vi alltså vinner denna period med 2-1...

Tränarens kommentar:
"Matchens spelare? Samtliga tretton!"

Dagens Tomas Galasek*:
Utifrån ovan sagda är det lite svårt att välja ut EN matchens spelare. Jag skulle liksom Calle vilja ha med alla tretton här. Men ett väldigt stabilt försvarsspel kan Martin Persson ta åt sig en stor del beröm av, en väldigt säker insats och en mycket god förmåga att styra unga Drilon rätt. En lagkapten som står för alla de principer som en lagkapten bör stå för!

*Går till den spelare i Kulladal som inte nödvändigtvis utmärker sig genom mål eller läckra finter men som utgör en förebild genom hårt jobb, lojalitet mot egna spelare och fair play.

Citatet:
"En match som anfallare och direkt upp i skytteligatopp!"

(Påpekade för Joel att han genom dessa två målen går upp i skytteligaledning i U-laget)

Omgångens övriga matcher:

Nike - Olympic 2-3
Lödde - IFK Malmö 6-4
BW 90 - Tomelilla 1-0
Eslöv - Malmö City (spelades igår, resultat saknas)

Av 1938 - 4 maj 2010 22:39

Imorgon, onsdag, åker vi till Bromölla för att hämta hem den första vinsten för U-laget. Ett Bromölla som inlett serien med en seger och en förlust. Med en poäng på de tre första matcherna ligger vi sist efter drygt tre omgångar spelade, matchen är således mycket viktig.

Bloggens kommentar:

En bred trupp på femton man åker alltså med. Från p94orna hämtas Oliver, Micke och Drilon som tidigare under säsongen gjort några inhopp för U-laget. Dessutom plockas debutanten Dennis upp inför matchen. Från dagens A-trupp spelar Momme, Jurlander, Joel och Persson. Filip Jönsson är tillbaka från skada och följer även han med, så även Bengan som inte spelade senast på grund av A-match. I övrigt är truppen densamma som mot Lödde hemma senast.

Vad vet vi om motståndet?

Bromölla har hittills endast spelat två matcher. I den första åkte man på storstryk mot Lödde på bortaplan, något man sedan tog revansch för via 3-1 hemma mot Tomelilla. Att tippa matchen på förhand är svårt eftersom vi plockade poäng mot Lödde som Bromölla inte alls stod upp emot, men där istället Bromölla slog Tomelilla som vi inte stod upp emot. Bromöllas A-lag, för de som är intresserade, spelar i samma serie som de fyra Malmölagen Olympic, Balkan, Malmö City och IFK Malmö. Här började man starkt med att bortabesegra Balkan med 2-1. De två andra matcherna har slutat 1-1 (Eslöv H) och 0-3 (IFK Trelleborg B).

Tomelilla/Onslunda (B) 1-3

I svåra väderförhållanden lyckades vi inte hålla undan den ledning vi hade i paus efter Eddies ledningsmål. I andra satte den tunga planen och vinden sina spår hos våra spelare. Godkänd insats av samtliga spelare i laget.

Nike (B)

Efter en tuff inledning kom vi in i det och lyckades i början av andra att kvittera Nikes tidiga ledningsmål genom Oliver på framspelning av Jonas. Tyvärr gjorde Nike 2-1 nästan direkt efter och efter det kunde vi inte riktigt trycka dit kvitteringen, även om Nike fick en man utvisad. En poäng mest rättvist?!

Lödde (H)

En mindre bra första halvlek, kanske säsongens sämsta, följdes av en förbättrad andra halvlek där också målen föll. Även om vi inte genomförde matchen på bästa sätt visade vi prov på stark lagmoral när vi tryckte in kvitteringen med två minuter kvar av matchen. Absolut något att bära med sig i framtiden. Efter viss frustration lyckades Matte äntligen spräcka målnollan!

Eslöv - Malmö City (spelades ikväll, resultat saknas)

Av 1938 - 4 maj 2010 22:19

Efter övertygande 5-0 mot div 5-laget Furulund var det ikväll gladare miner i Kulladallägret. Efter en chansfattig första halvlek inledde Kulladal en ordentlig forcering i andra halvlek, där man gjorde fem mål på lite drygt 25minuter. Årets målspruta Ayhan Garip stod för inte mindre än tre av målen.

Kulladal - Furulund 5-0 (0-0)

1-0 Ayhan Garip (55) 2-0 Ayhan Garip (58) 3-0 Mohammed Ryahi (66) 4-0 André Håkansson (73) 5-0 Ayhan Garip (80)

Varningar K: Kim Rasmusson

Byten: Robin Svensson --> Mohammed Ryahi (66), Måns Månsson --> Mattias Jurlander (66), Andreas Freij --> Joel Bang Berg (66), Daniel Jansson --> Eddie Ekblad (66)

Mer info kommer...

Av 1938 - 3 maj 2010 22:39

Kulladals möjlighet att slicka sina sår från gårdagens match blir inte långvarig. Redan imorgon finns chansen till revansch när laget tar emot div 5 laget Furulund i Distriktsmästerskapen. Samtidigt spelar U-laget onsdag borta mot Bromölla.

Mellberg

Furulund har inlett division 5 mellersta Skåne starkt med tre vinster på fyra matcher. Senast i raden var bortavinsten mot Trollenäs med hela 5-1. Efter den inledande förlusten mot Harrie/Kävlinge har man radat upp segrar mot Lunds FF, Stehag och nu senast alltså Trollenäs. Ett bra facit för Furulund som förra säsongen kvalade för att hålla sig kvar i femman, och klarade det med 3-2 sammanlagt mot Skansen. Efter att man i 2005 lyckades komma upp från div 6 har man lyckats etablera sig i femman.

Av 1938 - 2 maj 2010 22:43

Bedrövelse i Kulladallägret efter ytterligare en match utan vinst. Efter två poäng på fyra matcher börjar det redan höras röster i Kulladal om att tåget mot toppen gått från stationen. 2-3 mot jumbon Marieholm tidigare idag...

Robin S

Freij Danne Kim Måns

Mellberg Henke Persson Momme

AndyBorg Ayhan

Avbytare: Jurlander, Håkansson, Tobbe, Robin S

Resultat: Kulladal - Marieholm 2-3 (1-2)

1-0 Kim Rasmusson (4) 1-1 (19) 1-2 (35) 2-2 Henrik Nilsson (ca 55) 2-3 (64)

Varningar K: Daniel Jansson, Andreas Freij, Robin Svensson

Byten: Martin Persson --> Robin Svensson (45), Mohammed Ryahi --> André Håkansson (45), Andreas Freij --> Tobias Sjöbäck (80), Måns Månsson --> Mattias Jurlander

Bloggplatsens server är väldigt seg så jag uppdaterar resten efterhand...

Av 1938 - 1 maj 2010 12:10

Åkarp förlorade igår sin första match för säsongen när man spelade 2-4 mot Lödde. Detta trots att lagets och hela seriens skyttekung Daniel Nielsen fortsatte leverera, igår med ett mål. Lödde verkar för övrigt ha kommit igång rejält med 8-3 på två matcher efter två inledande förluster, dessutom på bortaplan - mot toppen? Resultatet bör vara bra för Kulladal med tanke på att en fjärde raka seger för Åkarp hade gett Åkarp och Lund ett ordentligt försprång, nu känns det som om tabellen börjar jämna till sig...

I Östran spelades en match igår och där tog Tomelilla säsongens första seger efter 1-0 mot bottenkollegan Åsum, en välbehövlig seger för laget som förra säsongen spelade i trean.

Två matcher återstår av omg 4 i Kulladals serie och det är som bekant Kulladal - Marieholm och Eriksfält - Oxie, båda imorgon kl 13. Idag spelar bland annat LB 07 och Klagshamn match.

Själv väntar jag otåligt på avspark 15.30 på Allianz...FCB!!!